Architekti navrhli spoustu praktických úprav, které umožnily interiér rozkládající se na ploše 170 čtverečních metrů opticky zvětšit a odlehčit.

Původně nahlučená (zaplněná) kuchyň se stala otevřeným prostorem se vstřícnou atmosférou. Ne zrovna šťastně umístěný obývací pokoj se po proměně stal místem, které je na straně jedné útulné, a na straně druhé potěší pocitem výjimečnosti.

Stejně tak nebyli rodiče spokojeni s uspořádáním své ložnice, včetně jejího příslušenství. Architekti proto navrhli otevřít zcela koupelnu a zároveň si vyhráli i s umístěním a uspořádáním šatních skříní.

Vstup do bytu(na snímku vzadu) je nedaleko jídelny.

Vstup do bytu (na snímku vzadu) je nedaleko jídelny.

FOTO: Roberta Donatiniová

Po všech zmíněných úpravách získala rodina konečně pocit, že se stěhuje do bytu, který beze zbytku odpovídá jejím představám.

Srdcem domova je podle architektů kuchyň, kterou navrhli v jednoduchých liniích. Bez zbytečných zkrášlení nabízí spoustu úložného prostoru pro veškeré potřebné vybavení. Zařízena je v bílé barvě, doplňuje ji obklad stěny z tmavohnědého ořešákového dřeva v okolí dřezu. Hlavními materiály použitými na centrální ostrůvek jsou keramika a eloxovaný hliník.

Hlavními materiály použitými na centrální ostrůvek, jsou keramika a eloxovaný hliník.

Hlavními materiály použitými na centrální ostrůvek jsou keramika a eloxovaný hliník.

FOTO: Roberta Donatiniová

Co je eloxování
Eloxování (někdy také anodizace) je způsob chemicko-tepelné povrchové úpravy produktů z hliníku. Název vznikl ze zkratky pro ELektrolytickou OXidaci. Při této úpravě se na povrchu hliníku vytvoří vrstva, která je odolnější vůči otěru, ale i povětrnostním vlivům. Jde o proces podobný korozi železa, ovšem s tím rozdílem, že hliník pod touto vrstvou již dále neoxiduje. Síla eloxované vrstvy se pohybuje od 0,35 až po 160 mikrometrů.
Obývací pokoj má jednu ze stran zcela zaplněnou obývací stěnou, do níž je zakomponovaná televize.

Obývací pokoj má jednu ze stran zcela zaplněnou obývací stěnou, do níž je zakomponovaná televize.

FOTO: Roberta Donatiniová

Průchod do další místnosti vede tajnými dveřmi skrz obývací stěnu.

Průchod do další místnosti vede tajnými dveřmi skrz obývací stěnu.

FOTO: Roberta Donatiniová

Obývací pokoj je překvapivě oddělen od jídelní zóny, a umožňuje přechod k soukromějším částem domova. I tato místnost na první pohled zaujme nepřeberným množstvím úložných prostor, ať již v podobě skříněk, nik nebo poliček. Není divu, mají se do nich vejít spousty uměleckých předmětů, které rodina vlastní.

Na zakázku vyrobený nábytek kombinuje lakované bílé panely s masivním teakovým dřevem. Zajímavým doplňkem místnosti je nenápadný oválný konferenční stolek s mramorovou deskou.

Hojně využívaným prvkem v bytě jsou niky.

Hojně využívaným prvkem v bytě jsou niky.

FOTO: Roberta Donatiniová

V ložnici rodičů představuje ústřední objekt postel, jejíž čelo je vyrobeno na zakázku z dubového dřeva.

Architekti pro tuto místnost záměrně zvolili tmavší odstíny, aby lépe navodili atmosféru vhodnou pro odpočinek a spánek. Na druhé straně, dostatek světla v místnosti zaručují vysoká okna sahající až k zemi a zabírající celou jednu stěnu pokoje.

Ložnice je laděna do zklidňující kombinace bílé a tmavších barev.

Ložnice je laděna do zklidňující kombinace bílé a tmavších barev.

FOTO: Roberta Donatiniová

Dětské pokoje jsou stejně jako zbytek domácnosti zařízeny v uměřeném, minimalistickém stylu. I v těchto místnostech se opakují materiály použité v ostatních částech domova - ořešákové a dubové dřevo a eloxovaný hliník.

Dětské pokoje architekti zařídili účelně, s využitím materiálů uplatněných v ostatních částech bytu.

Dětské pokoje architekti zařídili účelně, s využitím materiálů uplatněných v ostatních částech bytu.

FOTO: Roberta Donatiniová