Hlavní obsah

Zahradní domky pro děti, kde se na detailech a kvalitě nešetří

Novinky, nes

Dětský zahradní domek je prvek, který většina lidí umístí spíše někam do zadní části svého pozemku, možná v něj dočasně promění i starou kůlnu. Ovšem pokud rodiče na svých dětech opravdu nešetří, pořizují jim nikoli obyčejné domečky, ale rovnou celá sídla. Ve zmenšeném měřítku, ale rozhodně ne s menším důrazem na detail a kvalitu provedení. Tyto klenoty pak ale také samozřejmě na své zahradě vystaví hrdě na odiv všem návštěvám a kolemjdoucím.

Foto: Profimedia.cz

K velmi žádaným patří zmenšeniny staveb v tudorovském stylu.

Článek

A není se ani co divit. Vždyť některé domky stojí až 1,5 miliónu korun! Jejich výrobou se v americkém Denveru zabývá například Alan Mowrer. Původně pracoval v oboru komerční výstavby, ovšem pak se rozhodl pro svou tříletou dceru postavit zahradní domek.

Foto: Profimedia.cz

Každý z detailů na domě je vyroben na míru a ve správném měřítku.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

V dostatečně velkém domečku se dají pořádat i slavy narozenin.

„Chtěl jsem vytvořit něco skutečně vymazleného pro její barbínky,“ vzpomíná Alan. A protože se svým výtvorem slavil velký úspěch, napadlo ho, že by se právě na tento druh „staveb“ mohl do budoucna specializovat.

Foto: Profimedia.cz

Domku jako ze San Diega nechybí žádný detail.

Veškeré části každého domku vyrábí sám a ručně. Nic není koupeno a vyrobeno v továrně. Každý detail si sám navrhne a vytvoří přesně podle potřeb daného stylu nebo představ klientů.

Není divu, že výroba každého díla zabere značný čas, a tak majitel firmy s příznačným názvem La Petite Maison (Domeček) musí své potenciální klienty varovat, že během roku zvládne postavit jen omezené množství domků.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco některé domky jsou pouze přízemní, jiné jsou i dvoupodlažní.

Foto: Profimedia.cz

Když na to přijde, není problém mít v domečku zavedenou vodu.

Autor navíc, kromě miniatur sídel určených pro děti, vyrábí ve stejném stylu i psí boudy.

„Vidět lidi, jak jsou nadšení z hotového domku, to je něco velmi osobního a velice naplňujícího,“ říká Alan, který možnost být při své práci kreativní považuje za jednu z jejích největších výhod.

„Když se mě klient zeptá, co všechno je možné realizovat, mou odpovědí je, že vše, na co si vzpomenou. Rád plním lidem i ta nejvýstřednější přání.“

Foto: Profimedia.cz

Modrá varianta viktoriánského domku.

Foto: Profimedia.cz

Interiér viktoriánského domku

Na svém kontě tak má nejenom stavby v tradičním tudorovském stylu, ale třeba i sídlo ve středomořském duchu. Jiný dům zase vypadá, jako kdyby byl postavený pro Toma Sawyera, další naopak jako vila ze San Diega.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Majitelé jednoho psa si objednali boudu v podobě švýcarské horské chaty, jiní naopak ubytovali svého čtyřnohého přítele ve zmenšenině zcela moderního domu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám