Hlavní obsah

Atmosféru Vánoc na blátě vylepší doplňky připomínající ledové krystaly

Novinky, tnk

Pokud nemáte to štěstí, že budete letošní Vánoce trávit na zasněžených horách, nezoufejte. Krásnou zimní vánoční atmosféru totiž zvládnete vytvořit i sami doma. Stačí jen vsadit na správné doplňky a interiér bude připomínat krajinu jako z pohádky o Mrazíkovi.

Foto: Eco Chic, The Contemporary Home (2x)

Cukroví můžete podávat z mísy imitující ledové kostky. Na stromeček volte ozdoby připomínající ledové rampouchy nebo zmrzlé kostky vody.

Článek

Abyste v interiéru vytvořili dojem ledového království, vyplatí se sáhnout po průhledných a lesklých ozdobách na vánoční stromek.

Volte ideálně ty z čistého skla s ploškami, které efektně odrážejí světlo. Pokud jich nebudete dávat na stromek příliš mnoho, budou působit jemně a uměřeně.

Foto: The Contemporary Home

Dekorace by měly působit něžně a nenápadně.

Na svátečně prostřené štědrovečerní tabuli nezapomeňte na dekorace v podobě jemných průhledných krystalů. Ty dodají stolování sváteční vzhled a budou připomínat drobné ledové krystalky. Dají se celkem levně pořídit v prodejnách s dekorativními předměty nebo v galanteriích.

Foto: Neviti

Atmosféru u svátečně prostřeného stolu doladí dekorativní krystaly.

Pro ty, kdo si chtějí užít chladivou atmosféru i po setmění, je dobrým tipem osvětlení imitující kostky ledu. Řada podsvícených kousků slouží zároveň i jako sedáky.

Lampy inspirované táním ledu s názvem Frozen před časem navrhl třeba i designér Maxim Velčovský.

Foto: KSL Living

Hostymůžete usadit na osvětlení ve tvaru ledové kostky.

Do interiéru inspirovaného ledovým královstvím rozhodně patří křišťálové lustry nebo jejich imitace z čirého akrylátu. I ty díky svým jemným dekorativním ověsům skvěle doladí působení interiéru, který navíc získá i punc luxusu a honosnosti.

Foto: Brabbu Design Forces, iDecorate, Sweetpea & Willow

Osvětlení by mělo připomínat krásu ledových krystalů.

Ostatní zařízení prostoru by mělo být střídmé a minimalistické. Vhod přijde kombinace modrých odstínů a sněhově bílé barvy. Právě modré odstíny působí chladným a ledovým dojmem.

Řasená organza v interiéru připomene napadlý sníh

Pokud chcete některé části interiéru v teplých barvách krátkodobě zakrýt, vsaďte na levnou organzu. Ta se běžně používá hlavně na dekorační výzdobu stolů a seženete ji v klasických prodejnách s látkami. Volte jemnou strukturu, která bude připomínat čerstvě napadlý sníh.

Foto: Opossum design, Geschenke 24

V interiéru uplatníte i venkovní osvětlení v matném provedení, lucerny se svíčkami v modrých tónech i nařasenou organzu.

Nebojte se užívat různé odstíny bílé a modré barvy. Díky různým tónům vytvoříte barevné přechody, které dokreslí zimní atmosféru.

Vyhněte se ale teplejším podtónům bílé typu slonovinová kost nebo vanilka. [celá zpráva]

Foto: Tom Tailor, Design 55 Interiors

Atmosféru doladíte doplňky a nábytkem v různých tónech chladné modré barvy.

Podobně pracujte i se světlem. Ideální je studené namodralé LED osvětlení. Světlo, které vydávají klasické žárovky, naopak moc vhodné není.

V interiéru nejlépe uplatníte tlumené náladové světlo za použití matných skleněných stínítek.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánočním dekoracím vládne nápaditost a vkus

O Vánocích si každý dává záležet na tom, aby měl domov vkusně vyzdobený a uklizený. Někdo podléhá aktuálním trendům, jiný se vyžívá v tradicích, obojí má své...

Výběr článků

Načítám