Hlavní obsah

Atmosféru Vánoc na blátě vylepší doplňky připomínající ledové krystaly

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nemáte to štěstí, že budete letošní Vánoce trávit na zasněžených horách, nezoufejte. Krásnou zimní vánoční atmosféru totiž zvládnete vytvořit i sami doma. Stačí jen vsadit na správné doplňky a interiér bude připomínat krajinu jako z pohádky o Mrazíkovi.

Foto: Eco Chic, The Contemporary Home (2x)

Cukroví můžete podávat z mísy imitující ledové kostky. Na stromeček volte ozdoby připomínající ledové rampouchy nebo zmrzlé kostky vody.

Článek

Abyste v interiéru vytvořili dojem ledového království, vyplatí se sáhnout po průhledných a lesklých ozdobách na vánoční stromek.

Volte ideálně ty z čistého skla s ploškami, které efektně odrážejí světlo. Pokud jich nebudete dávat na stromek příliš mnoho, budou působit jemně a uměřeně.

Foto: The Contemporary Home

Dekorace by měly působit něžně a nenápadně.

Na svátečně prostřené štědrovečerní tabuli nezapomeňte na dekorace v podobě jemných průhledných krystalů. Ty dodají stolování sváteční vzhled a budou připomínat drobné ledové krystalky. Dají se celkem levně pořídit v prodejnách s dekorativními předměty nebo v galanteriích.

Foto: Neviti

Atmosféru u svátečně prostřeného stolu doladí dekorativní krystaly.

Pro ty, kdo si chtějí užít chladivou atmosféru i po setmění, je dobrým tipem osvětlení imitující kostky ledu. Řada podsvícených kousků slouží zároveň i jako sedáky.

Lampy inspirované táním ledu s názvem Frozen před časem navrhl třeba i designér Maxim Velčovský.

Foto: KSL Living

Hostymůžete usadit na osvětlení ve tvaru ledové kostky.

Do interiéru inspirovaného ledovým královstvím rozhodně patří křišťálové lustry nebo jejich imitace z čirého akrylátu. I ty díky svým jemným dekorativním ověsům skvěle doladí působení interiéru, který navíc získá i punc luxusu a honosnosti.

Foto: Brabbu Design Forces, iDecorate, Sweetpea & Willow

Osvětlení by mělo připomínat krásu ledových krystalů.

Ostatní zařízení prostoru by mělo být střídmé a minimalistické. Vhod přijde kombinace modrých odstínů a sněhově bílé barvy. Právě modré odstíny působí chladným a ledovým dojmem.

Řasená organza v interiéru připomene napadlý sníh

Pokud chcete některé části interiéru v teplých barvách krátkodobě zakrýt, vsaďte na levnou organzu. Ta se běžně používá hlavně na dekorační výzdobu stolů a seženete ji v klasických prodejnách s látkami. Volte jemnou strukturu, která bude připomínat čerstvě napadlý sníh.

Foto: Opossum design, Geschenke 24

V interiéru uplatníte i venkovní osvětlení v matném provedení, lucerny se svíčkami v modrých tónech i nařasenou organzu.

Nebojte se užívat různé odstíny bílé a modré barvy. Díky různým tónům vytvoříte barevné přechody, které dokreslí zimní atmosféru.

Vyhněte se ale teplejším podtónům bílé typu slonovinová kost nebo vanilka. [celá zpráva]

Foto: Tom Tailor, Design 55 Interiors

Atmosféru doladíte doplňky a nábytkem v různých tónech chladné modré barvy.

Podobně pracujte i se světlem. Ideální je studené namodralé LED osvětlení. Světlo, které vydávají klasické žárovky, naopak moc vhodné není.

V interiéru nejlépe uplatníte tlumené náladové světlo za použití matných skleněných stínítek.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánočním dekoracím vládne nápaditost a vkus

O Vánocích si každý dává záležet na tom, aby měl domov vkusně vyzdobený a uklizený. Někdo podléhá aktuálním trendům, jiný se vyžívá v tradicích, obojí má své...

Výběr článků

Načítám