Hlavní obsah

Pro fandy hippies: stany a doplňky inspirované kultovním autem

Novinky, tnk

Bohémský, nebo také Boho styl v interiéru je v poslední době stále více trendy. Patří k němu i kultovní doplňky typické pro někdejší máničky. Éra květinových dětí je neodmyslitelně spojena s vozem Volkswagen Transporter druhé generace, který se stává v současnosti inspirací pro vznik stanů, nádobí i dekorací.

Foto: design3000.de, www.artylicious.co.uk

Volkswagen Transporter se stal inspirací pro vznik stanů i motivů na rolety.

Článek

V interiéru zařízeném v bohémském stylu by neměly chybět pestré vzory, korálky květinové motivy, suvenýry z cest a živé barvy. Cílem je navodit v prostoru dojem uvolněnosti a svobody.

Právě zmiňovaný typ automobilu je jedním ze symbolů svobody a připomíná cestovatelské možnosti, v interiéru zařízeném v bohémském stylu tak rozhodně má své místo.

Foto: Werkhaus Design + Produktion, The Design Gift Shop

Fandové ocení i drobné doplňky do kanceláře.

V bohémském interiéru mohou mít dekorace patinu, která není na škodu, naopak dodává prostoru punc opravdovosti.

Příznivci hippies měli auta zpravidla pomalovaná a vyzdobená drobnými předměty, nebojte se proto doplňky také vyzdobit, třeba velkými květinovými vzory. Logo auta bylo někdy měněno za symbol míru, i to je inspirace pro kreativní dotvoření vzhledu.

Foto: Me and My Retail, Melric International

Otvíráky na lahve i plechové nástěnné dekorace zapadnou do alternativnějších interiérů.

Užitkový automobil se stal inspirací také pro vznik prostorných stanů, které byly také vyhledávaným obydlím volnomyšlenkářských květinových dětí. Stany jsou určeny pro čtyři osoby, mohou být stejně tak i atrakcí pro děti.

Foto: The Design Gift Shop

Milovníci kultovního designu mohou proslulého automobilu vyrazit na festivaly se stylovými stany.

Pro bohémský styl je typická i velká kreativita a snaha uživatelů vytvořit si předměty s osobním přispěním. Můžete si tak vyrobit třeba talíře s různými hippie motivy, mezi kterými by Transporter neměl chybět.

Foto: Purple Glaze Pottery

Oblibě se těší i misky na cereálie s motivem auta.

Designéři vytvářejí řadu kousků s motivem VW Transporter, které by v jiném než bohémském interiéru působily kýčovitě a obyčejně. V bohémském hippie stylu ale budou cenným doplňkem, který doladí atmosféru.

Foto: The Design Gift Shop

I svačinové boxy mohou mít tvar auta.

Bohémský styl fandí doplňkům tohoto typu, navíc v interiéru umožňuje skloubit nesourodý nábytek a využít i staré, na první pohled vyžilé kousky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám