Autory návrhu jsou architekti z ateliéru SDeG a jak sami uvádějí, takto neobvyklý design zvolili záměrně, jako výzvu místnímu, podle jejich názoru, rigidnímu stylu těžícímu z rovných linií a pravoúhlých rohů.

Jakoby želatinová betonová obálka je tvořena dvojitou stěnou, aby se zmírnil příjem tepla. Mezi oběma vrstvami pláště vznikají vzduchové kapsy a zároveň i prostory pro okna, která jsou uložena „uvnitř“ bublin. Díky tomu jsou částečné zastíněna proti příliš velkému množství světla a horka.

Dům se od okolní zástavby nemůže snad víc lišit.

Dům se od okolní zástavby nemůže snad víc lišit.

FOTO: Sujith Sugathan

Do domu se vchází přes garáž.

Do domu se vchází přes garáž.

FOTO: Sujith Sugathan

Okna jsou zanořena dovnitř bublin.

Okna jsou zanořena dovnitř bublin.

FOTO: Sujith Sugathan

Stavba vznikala přímo na místě, bez využití prefabrikovaných částí. Základem je železobeton doplněný prvky ze dřeva, laminátu a ocelových plechů.

Ač to tak možná na první pohled nevypadá, architekti si při realizaci stavby vystačili u většiny úkonů s partou šikovných stavbařů a jen minimum prací musela zastat technika. Důvodem bylo samozřejmě snížení nákladů.

Beton v interiéru na mnoha místech doplňuje dřevo a sklo.

Beton v interiéru na mnoha místech doplňuje dřevo a sklo.

FOTO: Sujith Sugathan

Interiéru domu, stejně jako jeho exteriéru, vládná zářivá bílá barva.

Interiéru domu, stejně jako jeho exteriéru, vládne zářivá bílá barva.

FOTO: Sujith Sugathan

Dům je záměrně navržen tak, aby se pozornost jeho obyvatel stáčela dovnitř, směrem k centrálnímu schodišti, jehož stupně jako by vyrůstaly z obvodových stěn vnitřního nádvoří.

Schodiště i nádvoří přirozeným způsobem propojuje soukromé a veřejné prostory budovy a zároveň přivádí do interiéru spoustu denního světla.

FOTO: Sujith Sugathan

Provedení schodiště vzhledově odkazuje k fasádám domu.

Provedení schodiště vzhledově odkazuje k fasádám domu.

FOTO: Sujith Sugathan

Čtyřpodlažní stavba stojí na pozemku o velikosti 110 čtverečních metrů, přičemž sama nabízí svým majitelům více než trojnásobné množství (340 m2) obytné plochy.

Na čtvrtém, střešním podlaží je bazén.

Na čtvrtém, střešním podlaží je bazén.

FOTO: Sujith Sugathan

Architekti se ve svém návrhu snažili vytvořit dům, jehož interiér bude funkční a přitom zůstane optimisticky laděný. Zároveň má objekt na své okolí působit osvěžujícím dojmem. Doslova by měl „změkčovat strohý vzhled dané části města“.

Severní strana

Severní strana

FOTO: SDeG (7x)

Západní strana

Západní strana

První podlaží: 1 lobby, 2 pracovna, 3 ložnice, 4 šatna

První podlaží: 1 lobby, 2 pracovna, 3 ložnice, 4 šatna

Druhé podlaží: 5 foyer, 6 obývák, 7 jídelna, 8 kuchyň, 9 technické zázemí, 10 úložný prostor

Druhé podlaží: 5 foyer, 6 obývák, 7 jídelna, 8 kuchyň, 9 technické zázemí, 10 úložný prostor

Třetí podlaží: 3 ložnice, 4 šatna

Třetí podlaží: 3 ložnice, 4 šatna

Čtvrté podlaží: 11 pokoj pro společnou zábavu, 12 technické zázemí, 13 bazén, 14 modlitebna

Čtvrté podlaží: 11 pokoj pro společnou zábavu, 12 technické zázemí, 13 bazén, 14 modlitebna