Autor návrhu se snažil minimalizovat prostor pro salón, aby vzniklo plně profesionální prostředí, které by však bylo naplněno příjemnou osobní atmosférou. Hlavním materiálem interiéru salónu je sklo. Dodává mu moderní vzhled, stylovost a ráz. Vše zjemňuje zeleň na zahradě před okny a střecha protažená daleko před úroveň prosklení.

Dům má viditleně oddělené dvě části - bílou patrovou, jež je soukromá, a přízemní pracovní s prosklenými stěnami.

Dům má viditelně oddělené dvě části - bílou patrovou, jež je soukromá, a přízemní pracovní s prosklenými stěnami.

FOTO: Masao Nishikawa

Salón zabírá jen malý kompaktní prostor, tak aby klienti měli pocit rodinné atmosféry a osobního přístupu.

Salón zabírá jen malý kompaktní prostor, tak aby klienti měli pocit rodinné atmosféry a osobního přístupu.

FOTO: Masao Nishikawa

Čekárna představuje přirozenou nárazníkovou zónu mezi veřejnými prostorami salónu a soukromými místnostmi domu. Vstupní dvorek se zahradou s rodinným stromem je záměrně navržen tak, aby příchozí měli čas přeladit se z pracovního rozpoložení do soukromého.

Vnitřní dvorek domu s rodinným stromem.

Vnitřní dvorek domu s rodinným stromem.

FOTO: Masao Nishikawa

Do domu se vstupuje dveřmi, které vedou na vnitřní dvorek.

Do domu se vstupuje dveřmi, které vedou na vnitřní dvorek.

FOTO: Masao Nishikawa

Důležitou roli hraje místnost zařízená v ryze tradičním duchu. Paní domu se totiž věnuje čajovým obřadům a sem si může zvát hosty pro tyto příležitosti. K místnosti přiléhá malá zahrádka ve stylu cuboniwa.

Místnost pro čajové obřady, které ráda pořádá paní domu.

Místnost pro čajové obřady, které ráda pořádá paní domu.

FOTO: Masao Nishikawa

Jinými slovy, architekt domu nazvaného Fleuve se snažil veškerý interiér i exteriér navrhnout tak, aby jak klienti salónu, tak soukromí hosté pociťovali na každém kroku vstřícnou a přátelskou atmosféru stavby a rodiny v ní.

Stěny salónu jsou prosklenné.

Stěny salónu jsou prosklené.

FOTO: Masao Nishikawa

V patře je obývací a dětský pokoj; odděluje je schodiště a studovna umístěná mezi nimi. Ta slouží jako přechodová zóna mezi světem dospělých a dětí. Střecha nad salónem funguje jako terasa připojená k obýváku. Rodina ji může využívat jako jeho pokračování, například při větších oslavách a sešlostech.

Obývací pokoj s kuchyní.

Obývací pokoj s kuchyní.

FOTO: Masao Nishikawa

Z oken je dobře vidět na rodinný strom, jehož pozadí tvoří park ležící naproti přes ulici a stromy v něm.

Střecha salónu slouží jako terasa, na níž se vstupuje z obýváku.

Střecha salónu slouží jako terasa, na níž se vstupuje z obýváku.

FOTO: Masao Nishikawa

Stavba má dřevěnou konstrukci, na parcele o velikosti 300 m² zabírá prostor o velikosti mírně přes 92 m². Celková obytná plocha (včetně salónu) činí 130 m². Podlahy v domě jsou z ořechového dřeva, strop i stěny pokrývají tapety.

Studovna je přestupním prostorem mezi obýváku a dětským pokojem.

Studovna je přestupním prostorem mezi obývákem a dětským pokojem.

FOTO: Masao Nishikawa