Hlavní obsah

Architektonickým návrhem roku je projekt přezdívaný Lední medvěd

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ocenění za nejlepší architektonický projekt letošního roku udělil mezinárodní festival architektury a urbanismu Architecture Week Praha modernímu projektu Line od architekta Radana Hubičky.

Foto: Nejlepší architektonický projekt roku 2013

Stavba má organicky oblé linie.

Článek

V okolí Českého vysokého učení technického v Praze má vyrůst další architektonicky zajímavá stavba. Stavba vznikne na Vítězném náměstí v Praze. Po moderní Národní technické knihovně to bude futuristicky ladná budova Line, která bude sloužit řadě funkcí. Má se stát dopravním a obchodním centrem čtvrti. Kromě administrativy nabídne i prostor pro služby občanské vybavenosti.

„Velmi mě těší, že byl náš návrh budovy Line na Vítězném náměstí oceněn jako Nejlepší architektonický projekt roku 2013. Jsem přesvědčen, že se budova Line stane po svém dokončení symbolem moderní architektury v Praze,“ komentuje výsledky soutěže architekt Radan Hubička.

Foto: Architektonický Atelier Radana Hubičky

Vítězné náměstí bude mít novou dominantu.

V budově bude 15 tisíc m² prostoru. Stavba by měla začít příští rok a dokončena by měla být v roce 2016. Vznikne dostavbou bloku mezi Verdunskou ulicí a třídou Jugoslávských partyzánů.

Foto: Architektonický Atelier Radana Hubičky

Stavba má být v noci i zajímavě nasvícena.

Budova zaujme svým plánovaným nevšedním obložením, které může zároveň chránit před přílišným slunečním zářením. Pro její budoucí oblé tvary a transparentnost fasády se stavbě přezdívá „Lední medvěd”.

Foto: Nejlepsi architektonicky projekt roku 2013

Architekt Adam Hubička.

„Cena festivalu Architecture Week za nejlepší architektonický projekt bude novou kategorií soutěže Stavba roku, je společným nápadem a projektem Nadace ABF a festivalu Architecture Week. Cena by měla být i v budoucnu udělována nejlepším architektonickým projektům, nikoliv tedy dokončeným stavbám, které v daném roce v České republice vzniknou,“ uvedl architekt Tomáš Valent, předseda poroty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám