Hlavní obsah

Nevšední architektura umožňuje výletníkům spát v oblacích

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designérka Candice Petrillová z architektonického studia Zébra3 vytvořila nevšední obydlí ve tvaru mraků. Příbytek vznikl z překližky, plexiskla a skla. Chatka ve tvaru mraku je bez vody a elektřiny. Suché WC se ale nachází nedaleko.

Foto: Studio Zebra 3

Chatka se nachází u vody a návštěvníci tak mohou usínat za zvuků kvákání žab a probouzet se s ptáky.

Článek

Chatky v podobě mraků slouží pro kratší pobyt pro turisty a fandy netradiční architektury v přírodě. Chatky vznikly ve spolupráci s architektonickým studiem Zébra3/Buy-Sellf. Příbytek se nachází v Lormontu ve Francii. Chatku je v létě možné obývat až dokonce září.

Foto: Studio Zebra 3

Chatka slouží k ubytování hostů až do konce září.

Mrak poskytuje úkryt před nepřízní počasí, má rozvíjet představivost hostů a oživit jejich vzpomínky z dětství. Architektura podle autorů navazuje na design 60. a 70. let a kombinuje koncept kýče s karavanem. V chatce se ubytuje až sedm lidí. Vejdou se do ní 3 dvoulůžkové postele a jedno samostatné lůžko.

Foto: Studio Zebra 3

Interiéru dominuje světlé dřevo.

V přístřeší najdeme jen minimalistický nábytek - podobně jako v útulcích v horách. Jde o nevšední architekturu, která nabízí neobvyklý úkryt v srdci přírody, jen pár kroků od města. Chatky tak rozhodně nejsou určeny pro delší bydlení.

Foto: Studio Zebra 3

Architekti se snažili maximálně využít prostor pro spaní.

Chatky mají organicky oblé futuristické tvary a kolemjdoucí mohou zaujmout i jako nevšední socha v přírodním prostředí. Zajímavé mraky poblíž vody vznikly v rámci iniciativy CUB (Urban Community of Bordeaux), díky které vznikají přenosné přístřešky s maximální velikostí 2,5 m x 12 m x 3 m.

Foto: Studio Zebra 3

Atypická okna mají symbolizovat déšť.

Chatky mají podporovat turistiku podél příměstských turistických tras. Jde o první chatku ze série příbytků na zajímavých místech v oblasti Bordeaux. V současné době existuje šest podobných příměstských přístřešků s nevšedními tvary - mezi nimi i chatky ve tvaru sov.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám