Hlavní obsah

Designéři z Pininfariny navrhli výškovou budovu inspirovanou Ferrari

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je italská společnost Pininfarina proslulá hlavně svými návrhy karosérií luxusních automobilů, věnuje se designu v mnohem větším měřítku. Jejím největším projektem je v současnosti nová výšková budova v Singapuru. Milovníci krásných vozů rukopis svých oblíbených návrhářů rozpoznají už na první pohled.

Foto: Profimedia.cz

Návrh vstupní části objektu

Článek

Název rezidenčního objektu zní Ferra. Snoubí v sobě elegantní linie a motivy automobilů, poctivě však převedené do jazyka architektury. Jak je u společnosti zvykem, je i design této budovy „perfektní syntézou funkčnosti a estetiky”.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní hladké linie nové budovy upoutají každého milovníka krásných věcí.

Ve 102 metry vysokém kondominiu, které vzbuzuje dojem, že sestavá ze dvou staveb vedle sebe, byť je to jen jediná, je plánováno 104 luxusních bytů.

Foto: Profimedia.cz

Návrh pracuje ve velké míře se dřevem v interiéru.

Foto: Profimedia.cz

Jemný decentní design a v současnosti pro architekturu již přímo nezbytná trocha vegetace

Dvojakost stavby není náhodná. Jak řekl mluvčí společnosti Pininfarina,  červená část má reprezentovat kapalinu a klikatost její cesty, zatímco druhá, černá část, symbolizuje rychlost a sílu.

Foto: Profimedia.cz

Stejně stylový jako exteriér, je také interiér nové budovy.

Generální ředitel společnosti, Paolo Pininfarina, přirovnal budovu ke konceptu Ferrari Testarossa z 80. let 20. století. Jedním z charakteristických rysů tohoto vozu byly průduchy pro přívod vzduchu po stranách. Tvar budovy jako by je vzdáleně připomínal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám