Hlavní obsah

V Číně začali stavět v zatopeném lomu hotel, nad kterým se tají dech

Novinky, nes

Oblast Sung-ťiang blízko čínské Šanghaje si na nedostatečný zájem turistů rozhodně stěžovat nemůže. Nádherná přírodní scenérie zatopeného lomu láká každoročně zástupy turistů. A právě v tomto prostředí začal vznikat luxusní hotelový komplex, který se svému okolí snaží co nejvíce přizpůsobit.

Foto: Atkins

Hotel má přirozeně kopírovat skalní stěnu zatopeného lomu.

Článek

Autory projektu jsou architekti společnosti Atkins, kteří mají na svém kontě stavby jako Světové obchodní centrum v Bahrainu nebo „Hromadu krabiček“ v čínském Tchien-ťinu.

Foto: Atkins

Finální podoba nového resort hotelu v Čínské oblasti Sung-ťiang

Čtyřsetlůžkový hotel vypadá jako přilepený ke stometrové skalní stěně a bude vybaven restauracemi, kavárnami, konferenčními prostorami pro tisíc lidí nebo například středisky pro vodní a extrémní sporty. Pod vodou se bude nacházet i část vlastního luxusního pětihvězdičkového hotelu. Do přirozeně osvětleného vnitřního atria je zakomponovaná stávající skalní stěna se svými vodopády a bujnou vegetací.

Foto: Atkins

Vršek hotelu pokrývají zazeleněné plochy i s jezírky.

Voda hraje důležitou roli v projektu celého hotelu, návštěvníci na ni narazí na mnoha místech a v různých podobách – vodopády, podvodní akvária a zelené plochy s jezírky. To vše je vymyšleno tak, aby charakter hotelu odpovídal prostředí lomu, k jehož stěně se má přimykat.

Foto: Profimedia.cz

Do oblasti dorazily první bagry...

Jednou z předností využití původního lomu je předpokládaný malý dopad na okolní přírodu. Vršek hotelu, o dvě patra převyšující hranu skalní stěny lomu, zakryje zazeleněná střecha. Zdrojem elektřiny a tepla v hotelu bude geotermální energie.

Reklama

Výběr článků

Načítám