Hlavní obsah

Fakulta elektrotechniky v Brně bude konečně pod jednou střechou

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soustředění všech pracovišť na jednom místě se dočkají studenti i pedagogové Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického (FEKT VUT) v Brně.

Foto: Jan Trojan , Právo

Čelní pohled na nový komplex FEKT, vpravo kopule nad aulou

Článek

Novou budovu, ještě vonící stavebními materiály, slavnostně otevírali 20. prosince, celý komplex začne podle kvestora Vladimíra Kotka naplno fungovat v podzimním semestru 2013.

Moderní vzdělávací komplex FEKT je součástí kampusu VUT Pod Palackého vrchem, leží v ulici Kolejní. „Nový komplex je završení snah koncentrovat studenty do kampusu. Zabezpečí podmínky pro rozvoj magisterského a doktorského studia,“ sdělil rektor VUT Karel Rais.

Děkanka Jarmila Dědková na slavnosti připomněla, že studenti, kterých má fakulta nyní přes 4000, se budou vzdělávat na jednom místě po 53 letech. Dosud byla fakulta rozstrkána po celém Brně, její pracoviště se nacházela ve více než padesáti budovách.

Technickou zajímavostí v novém objektu je aula pro 300 lidí. Má skvělou akustiku, vedení fakulty nevylučuje pořádání koncertů, sdělila Právu mluvčí VUT Jitka Vanýsková.

Srovnatelné auly existují v zemi jen tři nebo čtyři, pozoruhodná je také kopulovitá střecha a keramické opláštění, dodal kvestor. Celkové náklady přišly na více než 1,1 miliardy korun, z toho 840 miliónů dostalo VUT z Bruselu, zbytek byl financován z vlastních zdrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám