Hlavní obsah

Nejmodernější kufry slouží jako nabíječka, vozidlo nebo kočárek

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří musí často cestovat, ať už kvůli práci, nebo je to jejich koníček, jistě ocení chytré kufry, se kterými si designéři opravdu vyhráli. Zatímco vytížení manažeři mohou využít kufr, který umožní dobití smartphonu, rodiče na cestách možná zaujme rozložitelný kufr s úložným prostorem, který slouží jako sportovní kočárek.

Foto: Archiv Rollogo (2x)

V horní části kufru se nachází dobíjecí stanice, ke které je možné připojit mobil nebo notebook.

Článek

Nejnovějším chytrým kouskem je kufr od belgického průmyslového designéra Frederica Goorise, který je zajímavý tím, že jeho kolečka generují elektřinu.

V horní části kufru se pak nachází odpojitelná inteligentní napájecí banka, ve které si můžete připojit a dobít notebook nebo smartphone. Jde o funkci, kterou určitě ocení ti, kdo cestují do exotičtějších destinací, kde je dobití notebooků na letištích problém.

Foto: Archiv Rollogo

Kufr díky svému tvaru dobře poslouží i jako improvizovaný stolek pro práci na notebooku.

Praktickým kouskem je rovněž kufr sloužící jako kočárek. Ten vymyslel manželský pár cestující s dítětem. Manipulace s kufry i kočárkem byla pro amatérské návrháře natolik obtěžující, že se rozhodli navrhnout tento kousek.

Kufr a kočárek v jednom nese název Born to Fly neboli Zrozen k létání. Je určen pro děti do 17 kilogramů a má i po plném naplnění hmotnost, která odpovídá limitu pro osobní zavazadlo na palubě. Součástí kufru je rovněž baterie umožňující dobití počítače nebo telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče s dětmi rozhodně ocení kufr a kočárek v jednom, který jim umožní pohodlné cestování.

Zajímavý kousek vytvořil i designér Kevin O’Donnell. Kufr nazvaný Modobag vás na plné nabití dokáže dovézt až do vzdálenosti osmi kilometrů rychlostí až 12 km/h. Díky chytrému designu se na něm dá i velmi pohodlně sedět, kufr-vozidlo unese osobu o hmotnosti až 118 kg. Rychlost jízdy si může cestující regulovat pomocí ruční brzdy.

Foto: Profimedia.cz

Kufr může posloužit i jako vozidlo na kratší vzdálenosti.

Pokud jste fandové moderních vychytávek a rádi si jimi zpříjemňujete a zjednodušujete život, zkuste se seznámit i s chytrým konferenčním stolkem, který v sobě kombinuje hned několik funkcí najednou. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám