Hlavní obsah

Cyklista Lance Armstrong prodává své sídlo podobné malému hradu

Novinky, Jana Nesvadbová

Malému hradu se podobá dům v americkém Coloradu, který se rozhodl nabídnout k prodeji bývalý profesionální cyklista Lance Armstrong. Pohádkově vyhlížející dům s červenou střechou a šedými zdmi s hnědými detaily nabízí v přepočtu za 331 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Svůj dům připomínající malý hrad či zámek nabídl k prodeji bývalý profesionální cyklista Lance Armstrong.

Článek

Sedminásobný vítěz nejprestižnějšího cyklistického závodu Tour de France, jenž o své tituly ale přišel kvůli dopingové aféře v roce 2012, nabízí k prodeji trojpodlažní dům s celkovou plochou podlah 540 m².

Dům je možné objevit kousek stranou od lyžařského resortu Aspen, na hranici parků Gunnison Nation Forest a White River National Forest.

Je ideální pro celoroční pobyt, cituje web deníku Daily Mail Douglase Ellimana, realitního agenta, jenž prodej nemovitosti zprostředkovává.

Nabízí pět soukromých pokojů, z nichž každý má svou vlastní koupelnu. Příjemným doplňkem je na terase umístěná vířivka, herní místnost a větší vinný sklep.

Dům na samotě je trvalým bydlištěm v minulosti velmi obdivovaného, nyní zatracovaného sportovce, žije v něm se svou ženou Annou Hansenovou a pěti dětmi.

Jejich domov je zařízen velice pohodlně a z některých snímků je patrné, že jej obývá početná rodina. Takovým je například fotka dětského pokoje s trojicí paland anebo i záběr na kuchyni zařízenou nábytkem s dvířky v přírodním dřevě. Té dominuje podlouhlý bar a stranou umístěný veliký sporák.

Foto: Profimedia.cz

Hlavním prvkem kuchyně je velká dřevěná linka.

Foto: Profimedia.cz

Venkovní posezení kolem krbu má rodina nejraději v celém domě.

Cyklistova rodina pozvala v minulosti na návštěvu redaktory z webu Architectural Digest, jimž se mj. svěřila, že jejím nejoblíbenějším místem, kde spolu tráví čas, je chráněná terasa za domem, kde je ohniště s posezením okolo.

Armstrong své sídlo nabídl k prodeji již rok poté, co se do něj s rodinou přistěhoval. K mání je za 14,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu za 331 milionů korun.

Anketa

Při hledání pozemku pro svůj dům byste volili lyžařské, či jiné sportovní středisko?
Ano lyžařské, to by se naší rodině líbilo.
16,6 %
Ano, pokud by nebyla cena o moc vyšší než jinde.
2,9 %
Nevím, záleželo by na konkrétním středisku.
3,3 %
Asi ne, upřednostnili bychom asi jiné hledisko.
9,6 %
Ne, jsou důležitější věci.
67,6 %
Celkem hlasovalo 3327 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám