Hlavní obsah

Michelle Pfeifferová prodala zelení opředenou rezidenci. Připsala si půl miliardy

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vilu ve středomořském stylu zasazenou do zahrad plných rozličně tvarovaných stromů a se zdmi, po nichž se pne bohatá zeleň, prodala v minulých dnech americká herečka Michelle Pfeifferová, která je známá například z filmu Hvězdný prach. Dům je možné objevit nedaleko amerického San Franciska v Kalifornii. Nový majitel za něj utratil v přepočtu téměř půl miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo, které prodala herečka Michelle Pfeifferová, se doslova utápí v zeleni.

Článek

Jak upozorňuje web Variety, herečka, spolu se svým mužem, televizním scénáristou a producentem Davidem E. Kelleyem, dům prodala až na druhý pokus, při kterém musela z původní částky slevit 7,5 milionu dolarů (cca 170 milionů) na konečných 22 milionů dolarů, tj. 499 milionů korun.

Server Celebrity net worth pak dodává, že ačkoli byl hollywoodský pár nucen cenu za svou rezidenci s přilehlými pozemky a dalšími objekty na nich oproti původní představě snížit, pořád se tento prodej řadí v okolí mezi největší za celý loňský rok.

Vila postavená ve středomořském stylu stojí na pozemku o rozloze 3,5 hektaru. Samotná rezidence má plochu podlah 585 čtverečních metrů. Doplňuje ji však několik dalších domů. Jeden je určen pro hosty, další tři příbytky mohou využívat rovněž hosté, případně v nich mohou bydlet zaměstnanci nového majitele, jehož jméno nebylo zveřejněno.

Jednou z dalších budov je i samostatná posilovna, před domem nechybí velký bazén, nedaleko je tenisový kurt, stáje a další zázemí pro chov koní a ježdění na nich. Na pozemku lze objevit i zahrady se zeleninou, a dokonce i malý jabloňový sad. Nikoli nepodstatnou drobností je vlastní studna.

To, co v současnosti vypadá jako jeden celek, kupovali však manželé ve dvou etapách. První část koupili v roce 2004, o čtyři roky později dokoupili druhou. Za vše dohromady, píše server, zaplatili 20,6 milionu dolarů, při současném kurzu tedy přibližně 467 milionů korun.

Anketa

Máte na domě zdi obrostlé rostlinami?
Ano
24,5 %
Ne
75,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2138 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám