Hlavní obsah

Vánoční výzdoba zahrady inspirovaná deskovou hrou vypadá velkolepě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel rodinného domu a k němu přiléhající zahrady Brandon Lee Brown z amerického Wichita Falls se rozhodl, že vánoční výzdobě dá nějaký sjednocující styl. Inspirací mu byla společenská hra, kterou zná on a spousta jeho krajanů z dětství - Candy Land, neboli Cukrátková země.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velkolepou vánoční výzdobu instaluje Brandon Lee Brown na svůj dům pravidelně od roku 2015Video: Brandon Lee Brown via Storyful, AP

 
Článek

Brandon Lee Brown svou unikátní výzdobou udivuje okolí a návštěvníky města Wichita Falls v Texasu už od roku 2015.

Na rozdíl od běžně ozdobených zahrad a domů hemžících se tu svítícími soby, tu blikajícími stromečkem, jinde bělostným sněhulákem, jeho práce má přesně daný styl, který navíc s Vánocemi do značné míry souvisí.

Brandon se svou ženou si totiž všimli, že většina dekoračních světelných prvků, které jsou určené k vánočnímu zdobení zahrad a domů, se vlastně docela dobře kryje s lokacemi, které znali z dětské stolní hry Candy Land.

V ní děti pomocí figurky procházejí po cestě plánkem plným zábavných pohádkových lokací souvisejících nějak se sladkostmi, jako třeba lesem z cukrových hůlek, melasovými močály, přes horu z gumových kuliček apod.

FOTO: Vánoční Karlštejn – advent na hradě je letos výjimečný

Vánoce

A přesně v tomto stylu je vyzdobena texaská zahrada. Lze v ní spatřit barevnou cestu proplétající se kolem nejrůznějších pohádkových lokací.

Divák, jehož vkus neuráží bohaté vánoční výzdoby, si tak může užít chvíle jemně nostalgického vzpomínání na dětské hry, sladkosti a obdivovat se té spoustě práce, která za výzdobou zahrady stojí.

Foto: Profimedia.cz

Pro výzdobu zahrady se stala inspirací stará společenská hra Candy Land.

„Světelnou vánoční výzdobu dělám celý život. Chtěli jsme ale něco, co bychom každým rokem mohli něčím doplňovat. Moje žena jako dítě hrála nejraději Candy Land, tak jsme to zkusili. Momentálně mám 40 prvků, 170 768 světélek, 476 políček trasy, dva stromy vysoké přes 10 metrů a hrad o výšce 5 metrů a šířce přes 15 metrů,” pochlubil se Brandon v rozhovoru pro zpravodajskou agenturu Storyful.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám