Hlavní obsah

Po rekonstrukci se z bytu stala inteligentní domácnost pro mladé plná světla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt o velikosti 146 m2 s krásnými výhledy se nachází ve dvacet let starém bytovém domě. Jeho stav a dispozice byly pro nové majitele nevyhovující. Mladý sportovní a zcestovalý pár se těšil na moderní, vzdušné a světlé bydlení se všemi výhodami inteligentní domácnosti.

Foto: Kateřina Pečeňová a časopis Bydlení mezi panely

Klienti se rozhodli pro jednoduché tvary, kvalitní materiály a pustili do svého bytu i barvy.

Článek

„Klienti se rozhodli pro jednoduché tvary, kvalitní materiály a pustili do svého bytu i barvy. Nechtěli své bydlení zahltit spoustou nábytku. Úkolem bylo vymyslet takové řešení, kde budou úložné prostory spíše nenápadné. To vyžadovalo téměř veškerý nábytek navrhnout na míru. Použití březové překližky v kombinaci s modrou a žlutou v laku, hra dekorativních hran překližkových desek v detailech nábytku, jen podtrhují svěží vzhled celého prostoru a jeho útulnost,” doplňuje designérka Kateřina Pečeňová.

Kompletní rekonstrukce spočívala zejména v radikální změně dispozice, výměně všech podlah a dveří. Ty jsou v tomto bytě podstatným prvkem, který dělá celý prostor zajímavým a také praktickým společně s promyšleným, kvalitním a velkorysým osvětlením. Do celého prostoru byla vybrána masivní dubová podlaha.

Dvoukřídlé posuvné vstupní dveře z předsíně do obývací části, bezfalcové dveře do ostatních místností, i dveře bez zárubní, které zajišťují nenápadný průchod z ložnice do příštího dětského pokoje, posunují vzhled celého bytu na vysokou úroveň.

Obývací pokoj s kuchyní

Vstupní hala s chodbou byla zmenšena ve prospěch velkého obývacího pokoje s kuchyní, který je centrem celého bytu uzpůsobeným pro setkávání majitelů s přáteli, společné zábavy i vaření.

Foto: Kateřina Pečeňová a časopis Bydlení mezi panely

Na vybavení kuchyně i její velikost byl majiteli kladen velký důraz, jelikož jsou milovníky dobrého jídla, které si také rádi sami připravují.

Na vybavení kuchyně i její velikost byl majiteli také kladen velký důraz, jelikož jsou milovníky dobrého jídla, které si také rádi sami připravují.

Měli rovněž požadavek na malý vinný „koutek“, který byl pomyslně vytvořen vinotékou zabudovanou do kuchyňského ostrůvku a samostatnou barovou skříňkou. Do prostoru se vešla i dostatečná, přitom nenápadná, spižírna.

Technické informace
Dveře Sapeli (Apolo s. r. o.), podlaha DEBA Bohemia, okenní stínění Styltex, osvětlení Profilighting, koupelny Aquastyl, stavební úpravy Litaveron, a. s.

Byla vytvořena malá koupelna s WC u vstupu a zvětšena hlavní koupelna, aby se do ní vešla velkorysá vana pro dva, dvě umyvadla, sprchový kout i WC.

„Do ložnice se podařilo umístit i samostatnou šatnu. Je zde stále dostatek prostoru, který není zatížen klasickou vestavnou skříní. Součástí návrhu byl také prostorově atypický pokoj pro hosty, využívaný v případě potřeby jako pracovna. Na návrh ještě čeká poslední místnost, kam je plánovaný dětský pokoj,” doplňuje designérka.

Reklama

Výběr článků

Načítám