Hlavní obsah
Kuchyňský kout s pracovní plochou ve tvaru L se podařilo umístit v místě bývalé koupelny. Foto: Juliana Vlčková a časopis Bydlení mezi panely

Nikdy neprošel úpravami, po rekonstrukci je byt k nepoznání

Navštívený pražský byt nikdy neprošel žádnými úpravami. Byl ve velice špatném stavu, nevyhovující kuchyně, koupelna, tmavá střední hala. Čekala ho tak náročná rekonstrukce, po které prokoukl.

Kuchyňský kout s pracovní plochou ve tvaru L se podařilo umístit v místě bývalé koupelny. Foto: Juliana Vlčková a časopis Bydlení mezi panely
Nikdy neprošel úpravami, po rekonstrukci je byt k nepoznání

Halu architekti propojili s obývacím pokojem a vytvořili z ní jídelnu s kuchyňským koutem.

Kuchyňský kout s pracovní plochou ve tvaru L se podařilo umístit v místě bývalé koupelny, v návaznosti na jídelnu.

„Střední prostor bez oken jsme tedy prosvětlili tímto propojením a použitím světlých barev, zároveň jsme z nejtmavšího koutu bytu vytvořili potřebné sklady. Ve střední části jsou nové dřevěné dveře propojeny podlahovými a nástěnnými lištami. Na horní liště je po celém obvodu umístěný LED pásek pro dostatečné osvětlení haly v zimním období,” konstatuje architektka Barbora Kopečná z Atelieru Baraak, ve kterém se spolu se dvěma kolegy věnuje především navrhování rodinných domů a vil.

„V bytě jsme vytvořili novou koupelnu, kuchyňský kout a toaletu. Všechny původní dveře byly nahrazeny novými: do hlavních prostor dřevěné (vyrobené truhlářem), do pomocných prostor (toaleta, pračka) ocelové. Tyto nové dveře vedoucí z ložnice do obývacího pokoje a z něj dále do pracovny jsou propojeny podlahovými a nástěnnými lištami,” dodává architektka.

Dvoje ocelové dveře, jak již bylo řečeno, se instalovaly do předsíně vlevo za hlavním vchodem, za jedněmi je místnost s pračkou, za druhými WC.

V bytě je dálkové topení; při rekonstrukci se staré radiátory vyměnily za nové typy. Nově se dělaly rozvody elektřiny a rozvody ZTI. Dřevěné parketové podlahy v obývacím prostoru, ložnici a pracovně jsou také nové. Mobiliář byl převážně vybrán z nábytkové řady Stockholm (Ikea).

V předsíni jsou ještě navrženy skříně na míru. Jedná se také o skříň s integrovanou lavicí naproti dveřím do jídelny a velkoplošným zrcadlem pro optické rozšíření místnosti. Vše bylo naplánováno v materiálu dýha dub.

Technické údaje

Nová elektřina, rozvody ZTI, výměna radiátorů (vytápění dálkové), nové parketové podlahy, kuchyně na míru (dub/černé lamino) + dekorativní dlažba, vybavení vesměs Ikea (oblíbená řada Stockholm)

Barevné provedení: dub/bílé dveře/světle šedé stěny/černé a dřevěné doplňky

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků