Hlavní obsah

Jedním z hlavních prvků bytu pro mladou rodinu se stalo dřevo

Mladá rodina z Brna se rozhodovala, zda si pořídit dům, či byt. Jejich rozhodnutí nakonec padlo na to, že si pořídili byt v novostavbě. Dům je umístěn v lokalitě, která rodině vyhovovala jednak kvůli dobré dostupnosti, ale i občanské vybavenosti, k bytové jednotce bylo přidělené i parkovací stání.

Foto: Gebas atelier architects a časopis a Bydlení mezi panely

Hlavním prvkem celého bytu se stalo dřevo.

Článek

Rodina zakoupila byt o velikosti 4+kk o celkové výměře cca 95 m2, který byl zhotovený v bytovém standardu, proto se rozhodla ho nechat upravit podle vlastních představ. Majitelé oslovili ateliér v Hradci Králové (Gebas atelier architects), kde se domluvili s architektem Miroslavem Gebasem na zhotovení interiéru, který bude moderní, útulný a osobitý.

Rodina chtěla zhotovit interiér, ve kterém bude dřevo jedním z hlavních materiálů. V celém bytě jsou tak zhotovené dřevěné podlahy, které jsou doplněné např. v kuchyni pískovcovou dlažbou. Takto nakombinovaná je i podlaha v předsíni, kde si lze všimnout velké vestavěné skříně, která je jedním z hlavních úložných prostorů pro rodinu.

Skříň je zajímavá detailem kulatého „rohu“, který velice příjemně „rozbije“ velkou plochu skříně. Byla zhotovena v bílé barvě ve vysokém lesku a je doplněna po obvodu led světly. Celý prostor i s tak velkou skříní působí klidným a příjemným dojmem.

Rekonstrukce umožnila přidat panelovému bytu další místnost

Bydlení

Kuchyň je spojena s obývacím pokojem. Jednou z dominant je osvětlení, které je umístěno nad jídelním stolem. Jedná se o designové světlo, které připomíná kapky vody a majitelé si ho vybrali od společnosti Artemide, která je jedním z předních výrobců designových světel.

Dalším zajímavým prvkem je vestavěná vinotéka, kterou si přál majitel bytu, neboť je milovníkem a znalcem vína. Kuchyňská linka je zhotovená opět ve vysokém bílém lesku v kombinaci s tmavým umělým kamenem na pracovní ploše a černým sklem, které je umístěno na zdi za dřezem.

Foto: Gebas atelier architects a časopis a Bydlení mezi panely

Jídelna je součástí obývacího pokoje.

Horní skříňky mají dvířka z mléčného skla a dotykové otvírání. Linka je doplněna vestavěnými spotřebiči v tmavé barvě.

Obývací pokoj prosvětluje francouzské okno

Obývací pokoj je vzdušný a není přeplněný nábytkem. Dominuje mu sedací souprava, malý dřevěný konferenční stolek ve tvaru krychle, malé čtvercové skříňky na zdi, které jsou uzavíratelné dřevěnými a skleněnými dvířky, jež se otevírají pouze dotykem. Dalším úložným prostorem jsou dřevěné skříňky umístěné pod televizorem.

V koupelně byla položena keramická velkoformátová dlažba v šedé barvě připomínající beton. Obklady jsou v kombinaci tmavě šedé s bílou a jsou rovněž ve velkém formátu.

Celou plochu rozbíjí dřevěná nika nad toaletou, zrcadlo, které je opět doplněno dřevem. Majitelé si rádi odpočinou ve vaně, která je rovněž obložena šedými velkoformátovými obklady.

Koupelnám vévodí velkoformátové obklady

Tipy a trendy

Ložnice manželů je zařízena jednoduše a vkusně. Místnost je vymalovaná v kombinaci bílé barvy a šedé betonové stěrky. Celý prostor prosvětluje francouzské okno, světla umístěná nad postelí manželů a malé lampičky umístěné na nočních stolcích.

Manželská postel je opatřena dřevěným rámem a je vyvýšená, na první pohled se tak zdá, že levituje nad zemí.

Ložnice je místem odpočinku a relaxace, proto si majitelé nechali pod rám postele nainstalovat osvětlení, které večer dotváří pohodovou atmosféru.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám