Hlavní obsah

Byt pro mladou slečnu je hravý i vzdušný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designérka Kristina Prokšová je známá svými moderními, a přitom velmi útulnými interiéry. Nezáleží na tom, zda jde o luxusní obývací halu nebo hravý dětský pokoj, interiéry v jejím pojetí vypadají zkrátka pokaždé skvěle. V tomto případě designérka navrhla interiér mladé slečně.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely (7x)

Celý byt pojala designérka jako velmi praktický a nenáročný na údržbu.

Článek

Řeklo by se „nezkušené mládí“, nicméně klientka měla od začátku jasno – chtěla vést ruku zkušeným profesionálem v oboru. Výhodou byla novostavba, kdy se vše řešilo úplně od začátku a klientka s designérkou měly od developera volné ruce k jakýmkoli klientským změnám.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Do jednoduše pojaté chodby se vešlo vše potřebné.

Z návrhu vznikl interiér, který je vzdušný, jednoduchý, mladistvý a hravý zároveň. Takový, který se jen tak neokouká a dá se s ním pracovat v čase. Žlutá barva detailů mu dodala teplo domova, šmrnc a rozjasnění jako kontrast ke studeným povrchům betonové stěrky a nábytku v bílém lesku.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Propojený celek

Protože kuchyně s obývacím pokojem tvoří jeden propojený celek, doporučila jej designérka sladit do jednoho tónu. Celému interiéru tak dominuje bílá, a to i přesto, že je díky velkému oknu sám o sobě dostatečně světlý.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Velmi jednoduše a prakticky vyřešila designérka osvětlení pracovní plochy kuchyňské linky.

Zatímco podlaha ve světle hnědém dekoru a žluté detaily, použité na skleněném obložení kuchyně a na židlích, interiér rozsvítily a zateplily, nalezneme zde na první pohled také prvky typické i pro industriální styl. Černý konferenční stolek s kovovou konstrukcí, šedá betonová stěrka nebo velmi originální designové stropní svítidlo.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Zdá se vám, že je nad středovým ostrůvkem pěkné velké svítidlo? Pak jste se, stejně jako v první chvíli my, nechali oklamat. Jde především o designově pojatou digestoř.

Velmi jednoduše a hlavně prakticky vyřešila designérka osvětlení pracovní plochy kuchyňské linky, které integrovala po celé její délce. Při jeho rozsvícení se interiér doslova „zalije sluncem“ i po soumraku. Takto příjemnému efektu dala vzniknout kombinace osvětlení a žlutého skleněného obkladu, od kterého se světlo odráží do prostoru.

Zajímavé řešení ložnice

Jednoduše a čistě je pojata také ložnice. I tomuto prostoru vévodí bílá, v tomto případě doplněná o odstíny šedé. Celý prostor opticky zvětšuje zrcadlo použité na všechny díly posuvných dveří vestavěné skříně.

Další úložné prostory nalezneme v předsíni, kde má své místo také pračka se sušičkou.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Ložnici vévodí bílá, doplněná o odstíny šedé.

Bílou barvu koupelny doplňují chromové detaily, i tady nevelký prostor opticky rozšiřuje velké zrcadlo po celé šířce stěny. To sahá až ke stropu a je originálně doplněno o světlo umístěné přímo na něm. Tato část prostoru tak působí velmi odlehčeně.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Bílou barvu koupelny doplňují chromové detaily.

Celý byt pojala designérka jako velmi praktický a nenáročný na údržbu – sen každého (nejen) mladého člověka.

Designérka Kristina Prokšová
Vystudovala rekvalifikační kurz na pražské Design škole v roce 2011. Jelikož se design stále vyvíjí, je nutné reflektovat všechny změny, proto se zájmem navštěvuje nejprestižnější světové designové veletrhy. Ráda získává nové zkušenosti, aktivně se zajímá o nové trendy.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám