Hlavní obsah

Zmodernizované BMW řady 5 už poladili u Alpiny, včetně zběsilého kombi

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva týdny po premiéře faceliftu BMW řady 5 se svou modernizací přichází také odvozený vůz od Alpiny. Dvorní ladič z německého Buchloe opět nabízí variantu, kterou mnichovští v této generaci odmítají. Extrémně silné kombi.

Foto: Alpina

Alpina B5 po faceliftu

Článek

Pětkové BMW si v šatech od Alpiny můžete znovu pořídit ve dvou variantách a karoseriích.

Vznětová verze D5 S nabízí třílitrový vznětový šestiválec s výkonem 300 kW (408 koní) a 800 N.m točivého momentu. Sedan zrychlí z nuly na stovku za 4,4 sekundy a maximální rychlost činí 286 km/h. Kombi Touring zvládne tyto disciplíny za 4,6 sekundy a 283 km/h.

BMW představuje řady 5 a 6 GT po faceliftu

AutoMoto
Foto: BMW

BMW 5

Vrcholem je však zážehová motorizace B5, vycházející z modelu M550i s 4,4litrovým osmiválcem. Má výkon 457 kW (621 koní) a 800 N.m točivého momentu. Sedan akceleruje na stovku za 3,4 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 330 km/h. Touring je na stovce za 3,6 sekundy, rozjede se na 322 km/h.

Designem pochopitelně následuje zmodernizovanou předlohu se zamračenými světlomety a ostřeji tvarovanou maskou chladiče. Alpina doplňuje své typické nárazníky, vícepaprsková dvacetipalcová kola a čtveřici výfuků na zádi.

Uvnitř zákazníci najdou rovněž nový infotainment, materiály a tradiční zelenomodré prošívání kůže.

Zatímco na D5 S bude stačit v základu přepočtených 2,4 milionu korun, zážehové B5 přijde na nejméně 3,4 milionu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám