Hlavní obsah

Vybržďovač v USA ohrozil hned dva náklaďáky najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybržďování může velmi snadno způsobit vážnou nehodu. Tento motorista v americké Pennsylvánii měl obrovské štěstí, že dva řidiči náklaďáků, které vybrzdil, byli pohotoví a uměli řídit.

Foto: Profimedia.cz

Vybržďování je velmi nebezpečné a velmi tvrdě trestané. (Ilustrační foto)

Článek

Jsou lidé, kteří prostě neumí řídit. Řidičský průkaz mají a autem jezdí jen proto, že musí. Nemají potřebu se zlepšovat, anebo jim prostě jen není shůry dáno. To se dá pochopit, vařit taky někdo umí líp a někdo hůř. Manévr tohoto amerického řidiče ale není neschopnost, nýbrž zlomyslnost a snaha škodit, která neskončila nehodou jen díky pohotovosti a schopnostem profesionálů za volanty dvou náklaďáků.

Ve videu vidíte správně, tenhle řidič vybrzdil hned dvě nákladní auta najednou. Stalo se to v sobotu 19. října na dálnici I-79 nedaleko Bridgeville v americké Pennsylvánii. Řidič BMW dle popisku videa najel do odbočovacího pruhu, pak se vrátil před náklaďák s kamerou - a co se dělo poté, je velmi dobře vidět.

Konkrétní pohnutka řidiče k takovému konání není známá, ale dá se odhadnout, že se mu prostě nelíbilo, že se předjíždějí dvě nákladní auta. A všimněte si také, že při druhém vybrždění náklaďáku s kamerou se musí jeho řidič poměrně prudce vyhnout do levého pruhu a vůz se přitom nakloní.

Nová Škoda Octavia? Údajný únik z konfigurátoru odhaluje vše

AutoMoto

„Můj truck váží naložený zhruba 33,5 tuny, to se nedá zastavit na pár metrech,” cituje popisek videa řidiče nákladního vozu, který všechno natočil. A dokonale tak ilustruje, proč je vybržďování náklaďáků opravdu špatný nápad. Komu by to nedošlo, připomeňme případ z české dálnice D5 - nákladní auta prostě nebrzdí tak dobře, jako osobní, protože jsou těžší.

Nejde ale o to, kdo je vybržďován - tohle se na silnici prostě nedělá, protože to může úplně zbytečně způsobit kolonu či nehodu. A v některých případech za to padají tvrdé tresty. V případě z české dálnice D10 to bylo jedenáct let žaláře, protože při nehodě, kterou vybrždění způsobilo, zemřelo dítě. Známý je i případ z roku 2012, protože auto vybržďovače mělo registrační značku s čísly 2222. Tehdy padl zákaz řízení na sedm let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám