Hlavní obsah

Volvo v roce 2012 plánuje uvést elektrický hybrid

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počátkem roku 2012 chce Volvo uvést na trh sériově vyráběný hybridní automobil s možností dobíjení z elektrické zásuvky. Automobil by měl kombinovat dieselový motor s elektromotorem. Volvo slibuje spotřebu paliva 1,9 l / 100 km.

Článek

Při jízdě na delší vzdálenosti elektromotor zastoupí úsporný dieselový agregát. Kombinovaný dojezd dosahuje přibližně 1200 kilometrů. Emise oxidu uhličitého budou v průměru 49 gramů na kilometr a spotřeba by se měla pohybovat kolem 1,9 litru na 100 km.

Při jízdě výhradně na elektrický pohon jsou přímé emise samozřejmě nulové. Plug-in hybrid od Volva bude schopen ujet až 50 kilometrů pouze na elektřinu. Dieselový motor může být používán buď samostatně, nebo v kombinaci s elektromotorem.

Volvo plánuje představit elektrickou verzi v roce 2012. Zatím nebylo oznámeno, o jaký model půjde konkrétně. Dá se očekávat, že po úspěšném uvedení na trh představí Volvo další hybridy založené na podobné technologii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám