Hlavní obsah

Ve Vermontu chtějí zavést smajlíky na registrační značky aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emoji, nedílná součást komunikace na sociálních sítích, možná proroste na registrační značky vozů amerického státu Vermont. Tamní vláda má na stole návrh zákona, který by motoristům umožnil takový přídavek na značkách.

Foto: Novinky.cz, Právo

Dovedli byste si představit smajlíky na značkách v Česku? (Ilustrace)

Článek

Registrační značky jsou běžně složené z písmen a číslic tak, aby byly pokud možno dobře čitelné i strojově a snadno zaznamenatelné. Přesto se objevilo už druhé místo na světě, které do značek plánuje přidat malé obrázky - americký stát Vermont.

Sněmovna reprezentantů tohoto malého státu na severovýchodě Spojených států jedná o návrhu zákona, který by umožnil lidem si na registrační značky svých aut přidávat emoji, tj. smajlíky.

10 dopravních značek, které jste od autoškoly zapomněli

AutoMoto

Emoji nemají být součástí kombinace znaků, která byla přidělena vozidlu či si ji motorista vybral, mají být přídavkem. Na výběr má být jeden ze šesti emotikonů, zatím ale není známo jakých, ani jaká bude jejich cena.

Vermont je prvním americkým státem, který uvažuje o povolení smajlíků, ale není prvním místem na světě. Tím je australský Queensland, který za zhruba osm tisíc korun umožňuje motoristům si na značku přidat jeden z pěti smajlíků už od začátku loňského roku.

Anketa

Měly by být emotikony i na registračních značkách v Česku?
Ano
27 %
Ne
73 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 871 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám