Hlavní obsah

V pražských Letňanech začal autosalon plný elektromobilů, nechybí horké novinky

Veletrh čisté mobility E-salon na výstavišti v pražských Letňanech je pro veřejnost otevřen od pátku do neděle. Českým importérům se podařilo dovézt i velmi čerstvé novinky.

Veletrh čisté mobility E-salon odstartoval i s důležitými premiéramiVideo: Novinky

 
Článek

Zájem o veletrh zaměřený na elektrifikované vozy a čisté elektromobily je z řad českých importérů velký. Vždyť například jen týden po světové premiéře je zde k vidění Volkswagen ID.5, elektrické SUV-kupé. Wolfsburgská značka ukazuje například i sportovní variantu modelu ID.4, verzi GTX nebo plug-in hybridního multivana nové generace.

Čistě elektrický crossover Megane coby náhrada za klasický hatchback se ukázal už na autosalonu ve Frankfurtu, českou výstavní premiéru ale slaví právě v Letňanech. Podobně jak další elektrický crossover, Kia EV6.

První jízda v Cupře Born: Konečně závan sportovnosti v elektromobilu

Testy

Nechybí ani domácí Škoda s plug-in hybridy nebo enyaqem ve více variantách. Dacia ukazuje nejlevnější elektromobil na českém trhu, nový hatchback Spring. Cupra přivezla novinku Born, která chce být prvním elektrickým hot-hatchem. Audi ukazuje Q4 e-tron nebo čtyřdveřové kupé e-tron GT, jemuž nechybí ani sourozenec Porsche Taycan.

Na veletrhu čisté mobility E-salon vystavují i poskytovatelé příslušenství a řešení domácího nabíjeníVideo: Novinky

K elektromobilům samozřejmě chybí infrastruktura a potřené zázemí pro domácí nabíjení. Nechybí tak vystavovatelé s domácími nabíječkami, ke kterým se často váže komplexní řešení domácnosti.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám