Hlavní obsah

Speciální kabát pro Rolls-Royce od Bertoneho nebo Zagata

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatí zákazníci chtějí mít stále něco extra. Pokud možno něco, co mají buď jen oni nebo pár vyvolených. I takový Rolls-Royce je pro ně leckdy příliš velkosériový. Pro tyto nespokojence připravuje britský výrobce luxusních vozů speciální nabídku - limitovanou edici ve spolupráci s přední designerskou dílnou.

Článek

Plán je, že by ve spolupráci s firmou Bertone či Zagato nechali postavit podle přání zákazníka speciální edici ultra-luxusního vozidla na základě současného Phantomu. V továrně v Goodwoodu by se vyrobilo jen šasi, převezlo by se do továrny italského partnera a tady by si sedl zákazník s týmem návrhářů, kteří by přímo podle jeho přání vytvořili originál vozu.

Je jasné, že Rolls-Royce se zhlédl v posledním trendu boháčů. Ti si nechávají na podvozcích výkonných automobilů stavět unikátní karoserie. Vedení v tomto trendu drží právě Zagato. Pro Rolls-Royce by tohle mohlo být ideálním prostředkem v překlenutí časového období mezi současným Phantomem a uvedením nového menšího vozu, zatím s kódovým označením RR04.

Speciální vozy pro jediného zákazníka:
Ferrari 600 GTO
Ferrari P4/5
Maserati GS Zagato
Ferrari 575 GTZ

Jenže goodwoodská značka se snaží o mnohem silnější ofenzívo. V dlouhodobém výhledu prý bude nabízet až šest modelů ve třech karosářských stylech na dvou podvozcích. To by mělo zaručit stálou klientelu, která by si mohla vybírat.

Ale i přes tak velký nárůst modelových řad nemůžeme čekat od Rolls-Roycu žádnou velkou expanzi ve výrobě. Ruční práce potřebuje čas a zákazníci chtějí exkluzivitu. Management tak hodlá udržet výrobu na 2500 kusech ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Originální Ferrari pro jediného člověka

Pininfarina přijal jednu speciální nabídku. James Glickenhaus, automobilový sběratel, chtěl něco speciálního, co nemá nikdo jiný na světě. Nechal si tedy...

Rolls-Royce připravuje malou limuzínu

Britská automobilka Rolls-Royce začala vyvíjet vůz, který by byl menší než je současný model Phantom. Ten by měl nabídnout prostor ve velikosti Mercedesů třídy...

Babyrolls dostane nový podvozek i motor

Připravovaný malý Rolls-Royce by měl být v konceptu na shlédnutí již tento podzim na frankfurtském autosalonu. Velikostně bude konkurovat BMW 7...

Výběr článků

Načítám