Hlavní obsah

Originální Ferrari pro jediného člověka

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pininfarina přijal jednu speciální nabídku. James Glickenhaus, automobilový sběratel, chtěl něco speciálního, co nemá nikdo jiný na světě. Nechal si tedy na základě Ferrari Enzo postavit od Pinifariny ojedinělý automobil. Jedná se o speciál, který má připomínat závodní vůz P4 z roku 1960.

Článek

Zatím můžeme obdivovat jen několik fotografií unikátního modelu Ferrari P4/5, ale na živo si ho budete emoci prohlédnout, pokud pojedete na soutěž automobilové krásy Pebble Beach Concours d'Elégance. Tam teprve ohodnotíte, jak moc se vůz Andreovi Pininfarinovi povedl.

Karoserie sice vypadá zcela nově, ale některé díly byly z enza převzaty. Přesto byste je hledali asi marně. Jsou tak zamaskována, že mezi novými díly (přes 200 kusů) nejsou k rozpoznání. Proto se zaměřme na ty viditelné změny. Především obdivujeme kopuli kabiny. Ta je celoskleněná a pokračuje pozvolnou křivkou až nad kryt motoru. Nastupuje se dovnitř dvojicí křídlových dveří s panty obsluhující jedinou vzpěru.

Přední část je kompletně předělána - nové jsou i bi-xenonové světlomety s LED prvky a zajímavá jsou i nová kola. Ta byla obrobena z jednoho kusu materiálu. Upraven byl také interiér. Jelikož byl připravován pro jediného člověka, jsou sedačky přesně nastaveny na jeho postavu a detaily jsou dělány pro co nejlepší ergonomii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám