Hlavní obsah

Sony už testuje své první auto na silnicích

Novinky, Marek Bednář

Elektromobil Sony Vision-S už jezdí na veřejných silnicích, byť jen jako prototyp v rámci testování v provozu. To od ledna probíhá v Rakousku. Kdy má vůz přijít na trh, zatím není jasné.

Prototyp Sony Vision-S testuje na veřejných silnicíchVideo: Sony

 
Článek

Téměř přesně před rokem odhalený prototyp s názvem Vision-S pokročil ve vývoji natolik, že ho firma Sony začíná testovat na veřejných silnicích, a to v Rakousku. Sdělila to krátkou tiskovou zprávou, doprovázenou videem z testování.

Vision-S se jako první a rovnou elektrický vstup značky Sony do světa aut poprvé ukázalo na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas v lednu 2020. Už tehdy ale bylo jasné, že vývoj není na začátku - představilo se auto, které hned mohlo jít do sériové výroby.

Foto: Sony

Koncept Sony Vision-S

Přesto tam stále ještě není a vedle mobilů a playstationů ho v nabídce firmy nenajdeme - vývoj stále probíhá. A očividně úspěšně, když vůz testuje v běžném provozu. Kolik kilometrů najezdil či ještě najezdit má, firma nicméně neoznámila.

Pro úplnost - Sony Vision-S je elektromobil o celkovém výkonu 272 koní, který se chlubí zejména pokročilými asistenčními systémy, umožňujícími poloautonomní řízení. Technologický gigant na voze spolupracuje s velkými jmény autoprůmyslu, jako Magna Steyr, Bosch či ZF. Příchod na trh však stále ještě nemá konkrétní datum.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám