Hlavní obsah

Škoda spustila výrobu nové fabie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda začala tento týden vyrábět čtvrtou generaci modelu Fabia. Mladoboleslavská automobilka byla pro tento účel zásadně upravena.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Fabia

Článek

Po květnové premiéře se nová fabia začala vyrábět. Vzniká v Mladé Boleslavi na stejné výrobní lince jako scala a kamiq, tedy vozy na stejné modulární platformě MQB A0.

Před náběhem výroby provedla automobilka úpravy nejen na montážní lince, ale i v lisovně a svařovně. Celou řadu výrobních operací převezmou roboti.

Škoda představila novou fabii

AutoMoto

„Do rozsáhlé modernizace a další automatizace výrobních procesů jsme investovali celkem 110 milionů eur,” říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva Škody Auto.

U prodejců by se novinka měla objevit začátkem podzimu. Následovat bude i sportovně střižená varianta Monte Carlo. Souběžně s novým hatchbackem bude ve výrobě kombi předchozí třetí generace, nástupce praktičtější verze by se měl objevit nejspíš v roce 2023.

Jak vypadá nová Škoda Fabia v základní výbavě

AutoMoto

První generace byla představena v roce 1999, prodalo se 1,7 milionu kusů. Stejnou hranici pokořila také druhá generace nabízená od roku 2007. Spolu s třetí generací představenou v roce 2014 bylo od uvedení tohoto modelu na trh dodáno zákazníkům po celém světě 4,5 milionu fabií.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Fabia

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Fabia

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám