Hlavní obsah

Škoda poodhalila elektromobil Enyaq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ryzí elektromobil značky Škoda a zároveň po dlouhé době první auto se zadním pohonem, model Enyaq, se ukázal na oficiální skice. Slibuje elegantnější karoserii ve srovnání s Volkswagenem ID.3, s nímž sdílí platformu.

Foto: Škoda

Silueta Škody Enyaq iV kromě linií také stěží viditelným textem odhaluje datum premiéry – 1. září letošního roku.

Článek

Škoda Enyaq iV, jak se vůz přesně jmenuje, podle automobilky „kombinuje emociální linie a vyvážené proporce s udržitelnou radostí z jízdy a velkorysou nabídkou vnitřního prostoru“. Vnitřní prostor jsme už zkoušeli v Irsku a nutno říci, že je ho tu vážně spousta.

První jízda se Škodou Enyaq: Jedna z největších revolucí v historii značky

AutoMoto

Vyvážené proporce zčásti vidíme na čerstvě zveřejněné skice. Vůz má krátkou kapotu a masivní prosklenou část, ovšem střecha se směrem dozadu svažuje a snaží se tak hmotu vozu zamaskovat.

Vypadá to, že enyaq bude podobnější tradičnímu kombíku, který mají čeští zákazníci tak rádi, než „blobu“ ve formě Volkswagenu ID.3.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.3

Škodovka slibuje pohon zadních nebo všech kol, pět výkonových stupňů a tři různé velikosti baterie. Na tu největší by měl enyaq dojet až 500 km na jedno nabití.

Datum kompletního odhalení vozu už je známé – bude to 1. září letošního roku. Představením mají být podle automobilky uzavřeny oslavy 125. výročí založení firmy, ke kterému odkazuje např. i studentský vůz Škoda Slavia.

Foto: Škoda Auto

Maskovaná Škoda Enyaq iV.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám