Hlavní obsah

Seat poutá na nový Leon, bude si hrát se světlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Seat láká novou upoutávkou na premiéru jednoho ze svých nejprodávanějších modelů, Leonu. Očekávaný hatchback má podle výrobce „svítit na cestu celému segmentu“.

Seat chystá premiéru nového LeonuVideo: Seat

 
Článek

Jak Seat uvádí, nový Leon má na trh přijít se zcela novou osvětlovací technikou. Přední světlomety prý zajistí skvělou viditelnost a ty zadní, včetně horizontálního světelného pruhu, mají naopak zvýrazňovat nový design vozidla. Vše výhradně za použití LED světel.

Seat poprvé ukazuje nový Leon, komunikuje se semafory

AutoMoto

Nové osvětlení zákazníky čeká i v interiéru hatchbacku, a to okolo přístrojové desky a dveří. V kabině by se mohli řidiči těšit třeba na bezdrátové nabíjení telefonu, nový displej infotainmentu a rovněž na obrazovku místo přístrojové desky. Auto navíc bude umět i pozdravit, a to díky nápisu „Hola!“, který při nastupování vůz promítne na vozovku.

Foto: Seat

Ambientní osvětlení nového Leonu.

Novinka bude mít premiéru 28. ledna 2020 a dá se očekávat, že díky sdílené platformě MQB dorazí, stejně jako Volkswagen Golf nebo Škoda Octavia, s širokým výběrem benzinových i dieselových motorizací. Vrcholem by pak měla být nejsilnější verze Cupra Leon, kdy by její dvoulitrový motor mohl mít výkon i 300 koňských sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám