Hlavní obsah

Rošáda ve vedení koncernu Volkswagen? Šéf Škody má vést Porsche

Bernhard Maier působí jako šéf automobilky Škoda už od roku 2015. Podle zpráv z Německa by však nyní měl nahradit šéfa Porsche Olivera Blumeho, který sejme vedení značky Volkswagen z beder Herberta Diesse.

Foto: Mlch Petr, ČTK

Předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier při představení SUV Škoda Kodiaq RS

Článek

Budoucnost lídrů některých značek koncernu Volkswagen je nejistá, alespoň podle zprávy německého magazínu Auto Motor und Sport, kterou citovala i agentura Reuters.

Pro českou značku Škoda je z informací nejdůležitější, že její šéf by měl přesídlit do Stuttgartu, do značky Porsche.

První jízda s novou Škodou Octavia TSI: Velmi příjemné překvapení

AutoMoto

Má nahradit Olivera Blumeho, který odejde na post ředitele značky Volkswagen. Tuto funkci nyní vykonává Herbert Diess v souběhu s vedením celého koncernu Volkswagen; zbyla by mu tak „jen” ta druhá, vyšší pozice.

Blume má podle německého magazínu pomoci s vyřešením problémů s náběhem výroby ID.3 a Golfu osmé generace. Problémy značku trápí už mnoho týdnů. Potíže měla i nová Octavia, neboť sdílí elektroniku s novým Golfem. V současnosti už však jsou podle vyjádření automobilky dodávky aut zákazníkům opět obnoveny.

„Za účelem nápravy byla vyvinuta aktualizace softwaru pro řídicí jednotku online konektivity. Tuto aktualizaci obdrží všechny vyrobené a vyráběné vozy Octavia. Preventivní pozastavení dodávky je s dostupnou aktualizací softwaru zrušeno,” uvedl v prohlášení Pavel Jína ze Škody Auto.

Test Volkswagenu Golf 1.5 eTSI: Konzervativec poosmé

AutoMoto

Kdo by měl nahradit Bernharda Maiera na pozici šéfa automobilky Škoda, německá publikace neuvádí. Volkswagen odmítl agentuře Reuters situaci komentovat a Pavel Jína ze Škody nám poslal podobné vyjádření: „Prosím o pochopení, ale spekulace týkající se personálních změn nekomentujeme.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám