Hlavní obsah

Škoda přerušila dodávky Octavií, má problémy se softwarem

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda v pondělí přerušila dodávky nového modelu Octavia. Na vině je vadný systém nouzového volání eCall. Novinkám to potvrdil Pavel Jína, PR manažer českého zastoupení Škody Auto. Stejný problém byl minulý týden zjištěn ve Wolfsburgu, kde došlo k pozastavení dodávek příbuzného Volkswagenu Golf.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia čtvrté generace

Článek

Poté, co se podařilo rozjet výrobu v tuzemských závodech Škody Auto na třísměnný provoz, se automobilka potýká s problémy odlišného charakteru, než jsou koronavirová opatření.

Nová Octavia má problémy se softwarem modulu eCall. Tento bezpečnostní prvek vyšle v případě nehody informace o poloze vozu a rozsahu incidentu bezpečnostním složkám. Od 31. března 2018 je systém v Evropské unii povinný pro nové modely.

Kamiq v Praze narazil čelně do zdi. Těžce zraněnému pomohl automatický systém

Krimi

”V průběhu interního šetření jsme zjistili, že některé vozy nového modelu Octavia mohou být postiženy nespolehlivým přenosem dat ze softwaru řídící jednotky online konektivity. Následkem toho nelze garantovat plnou funkcionalitu systému eCall, asistenta pro tísňové volání,” sdělil Jína.

”Vyhodnocujeme všechny detaily a pracujeme na řešení. Další kroky budou ohlášeny hned, jak to bude možné,” doplnil.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Sesterský Volkswagen pozastavil dodávky modelu Golf, který stojí s Octavií na stejných základech, už 15. května. Podle zdrojů agentury DPA je možné, že Volkswagen bude muset svolat nejméně 30 000 vozů Golf osmé generace do servisů. K takovému opatření se automobilka zatím nevyjádřila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám