Hlavní obsah

Po hybridním superbu losí test potrápil i Octavii Combi

Novinky, laz

Dva modely mladoboleslavské automobilky v takzvaném losím testu nakrátko po sobě zrovna nezazářily. Nová Octavia Combi vykazovala nestabilitu už při hraniční rychlosti 70 km/h.

Foto: Škoda

Škoda Octavia Combi v provozu na ostrově Kréta

Článek

Magazín Teknikens Värld v úterý zveřejnil výsledky losího testu Škody Superb Combi iV. Plug-in hybridní kombi v rychlostech 70 a 72 km/h z nedotáčivosti přecházelo v prudkou přetáčivost. Podobné výsledky přišly v pátek v souvislosti s Octavií Combi.

V druhém případě už nejde o plug-in hybridní verzi, ale vůz s motorem 1,5 TSI o výkonu 150 koňských sil. Rychlost 70 km/h byla pro octavii dosažitelná s obtížemi, 72 km/h testovací řidiči v nové octavii nezvládli. Za hraniční metu přitom švédský magazín považuje 70 km/h a za přijatelnou právě hodnotu 72 km/h.

Škoda Superb iV neuspěla v losím testu

AutoMoto

Jako referenční vůz pro srovnání posloužila Toyota Corolla Touring Sport, která manévr i přes mírnou přetáčivost zvládla v tempu o dva kilometry za hodinu rychlejším.

Magazín ve svém prohlášení neúspěch přisuzuje nedokonale naladěnému stabilizačnímu systému. Naopak v brzdné dráze vůz ve své třídě exceluje. Ze 100 km/h zastavil na 34,2 metru.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Při losím testu se auto v určité rychlosti musí vyhnout překážce a vrátit se v daném úseku do stejné stopy. V čím vyšší rychlosti to zvládne bez poražení kuželů, tím lépe.

Název zkoušky vychází ze skandinávských potřeb a častých srážek se zvěří. Test švédský magazín provádí na několik pokusů s více řidiči. Rekord 85 km/h dodnes s náskokem před sportovními vozy drží Citroën Xantia Activa z roku 1999 s aktivní verzí hydropneumatického odpružení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám