Hlavní obsah

Rodina mercedesů s nejvýkonnějším čtyřválcem má i nejpraktičtější variantu

Novinky, laz

Mercedes-AMG už připravil i poslední variantu svých áčkových ďáblů. Karoserie Shooting Brake tak už také může mít až neuvěřitelných 421 koní z dvoulitrového čtyřválce, a to ve verzi 45 S.

Foto: Mercedes-AMG 3x

Z trojice je kombi možná nejelegantnější.

Článek

Pokud patříte mezi naše pravidelné čtenáře, možná si vzpomenete, že se nám před měsícem podařilo nachytat v centru Budapešti právě Mercedes-AMG A 45 S Shooting Brake. Nyní už se na vůz můžeme podívat oficiálně.

Shooting Brake se řadí vedle dvou již odhalených příbuzných s přízviskem 45, hatchbacku a sedanu CLA. Není žádným překvapením, že novinka dostala v podstatě stejnou vizuální i technickou kúru. Počítejte tedy s rozšířenou karoserií včetně náprav, maskou chladiče se svislými lamelami a především pořádně ostrým pohonem.

Foto: Mercedes-AMG

Nejvýkonnější verzi bezpečně poznáte podle čtveřice výfukových koncovek.

Opět je na výběr ze dvou variant, ta standardní vymáčkne z dvoulitrového čtyřválce 285 kW (387 koní) točivý moment 480 N.m. Silnější verze S však nabídne až 310 kW (421 koní) a 500 N.m.

Foto: Mercedes-AMG

V interiéru se od svých bratrů neliší.

Standardní je opět pohon všech kol (u S s driftovacím režimem) a osmistupňová automatická převodovka. V zavazadelníku o objemu 505 litrů můžete mít třeba labradora, ale když na to přijde, zrychlení z nuly na 100 km/h zabere 4,1 sekundy, respektive rovné 4 sekundy u verze S. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. „Eskový” model umí až 270 km/h.

Tato trojice včetně Shooting Braku se na trhu objeví ještě letos, avšak ceny ještě nebyly oznámeny, stejně jako přesné datum zahájení prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám