Hlavní obsah

Nachytali jsme maskovaný Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina malých mercedesů od AMG se rozroste nejen napříč modelovými řadami, ale také o silnější verzi. Po 35 přijde 45 s nejvýkonnějším sériovým čtyřválcem na trhu. A v Budapešti jsme nachytali tuto brutální verzi v karoserii Shooting Brake.

Foto: Novinky

Silnější varianta má mnohem výraznější příď s odlišnou maskou chladiče.

Článek

Automobilky zkoušejí své nové modely v různých prostředích. Není to jen o extrémech typu pouště Death Valley nebo Sibiřských pláních. V maskáčích ještě neuvedené modely potkáte často i v centru města. Nám se při nočních toulkách po centru Budapešti podařilo nafotit Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake.

Řidič se nejprve dle instrukcí, které jim jsou dány, pokusil ujet, ale červená na semaforu a kolona za ní byla neúprosná. Nový Shooting Brake i čtyřdveřové kupé byly už v úpravě od AMG představeny, avšak pouze ve střídmější verzi 35.

Foto: Novinky

Verzi 45 odhadujeme také podle difuzoru a čtveřice výfuků.

Silnější 45 jsme ihned identifikovali podle přední masky Panamericana, výraznějšího bodykitu včetně macatých nárazníků a čtveřice koncovek výfuku namísto dvojice.

To nejzajímavější však bude pod kapotou. Stejně jako u rovněž nepředstaveného hatchbacku nebo čtyřdveřového kupé se zde objeví dvoulitrový čtyřválec. Ovšem pořádně nadopovaný. Oficiální informace o motoru již na rozdíl od samotného modelu máme.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake ve standardní verzi na ženevském autosalonu.

Tento agregát dostal ke kompresnímu poměru 9,0:1 turbodmychadlo Twin-Scroll s přeplňovacím tlakem 1,9 baru (u standardní verze) nebo 2,1 baru (ve verzi S). Díky němu se výkon vyhoupne na 285 kW (387 koní) při 6500 ot./min, resp. 310 kW (421 koní) při 6750 ot./min. Maximální otáčky sedí na čísle 7200.

Točivý moment vrcholí na 480 N.m při 4750–5000 ot./min a 500 N.m při 5000–5250 ot./min. Samozřejmostí je čtyřventilová technika s variabilním nastavováním zdvihu ventilů CamTronic.

Představení vrcholných verzí stuttgartských kompaktů se očekává ještě v letošním roce. Že by frankfurtský autosalon v září?

Anketa

Čtyřválec se 310 kW. Co na to říkáte?
Super motor. Skvělé!
33,3 %
Dobré, ale co na to životnost?
60,6 %
Šílené, kam to půjde dál?
6,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 381 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám