Hlavní obsah

První pick-up od Tesly bude představen již tento měsíc

Vynálezce, vizionář a výrobce elektrických automobilů Tesla Elon Musk potvrdil, že jeho firma představí už tento listopad první pick-up model ve své historii.

Foto: Mike Blake, Reuters

Elon Musk

Článek

Elon Musk zprávu potvrdil na svém twitterovém účtu, který sleduje téměř 30 milionů lidí. V krátkém sdělení ale řekl prakticky vše, včetně data představení vozu. „Cybertruck“, jak Musk pick-upu rád říká, se podle něj světu ukáže už 21. listopadu letošního roku nedaleko jeho továrny SpaceX v Los Angeles.

Škoda poodhaluje interiér nové Octavie, designové skici potvrzují nejen zvláštní volant

AutoMoto

Miliardář zároveň připomněl, že datum představení nového elektrického pick-upu je ve stejný den, který se objeví v úvodních titulcích legendárního kultovního sci-fi Blade Runner. Zapomněl ale, možná schválně, že v tu dobu bude v LA probíhat i tamní velmi oblíbený automobilový veletrh.

Tesla zatím nezveřejnila a pravděpodobně ani v brzké době nezveřejní, bližší technické specifikace o chystaném cybertrucku, ale už dříve se Musk nechal slyšet, že by měl elektromobil přímo konkurovat nejprodávanějšímu pick-upu Ford F-150, a to i velikostí. Cena by pak neměla přesáhnout 50 tisíc dolarů, tedy v přepočtu přibližně 1,3 milionu korun.

Co se vzhledu týče, zatím lze jen dedukovat, jak by mohl cybertruck vypadat, ale na internetu už samozřejmě kolovalo několik podob, které se vydávaly za pravé fotografie konceptu. Musk se k tomu ale vyjádřil velmi odmítavě, když řekl, že nic z toho, co bylo k vidění, nevypadá ani trochu jako nová Tesla, která by se měla začít prodávat během roku 2021.

Tesla už umí rozpoznat dopravní kužely

AutoMoto

Americký trh s užitkovými automobily, který tvoří právě pick-upy, je stále tím největším v zemi, a proto není divu, že si z velkého koláče chce ukousnout i ambiciózní Tesla. Ani tomuto segmentu se totiž elektrifikace nevyhne. Ford například plánuje přijít s elektrickou verzí Fordu F-150 ještě před začátkem roku 2022.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám