Hlavní obsah

Příští generace Fordu Mustang zachycena na špionážním videu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo jedno z prvních špionážních videí, které má snímat testovací zamaskovaný prototyp nové generace Fordu Mustang. Video napovídá mimo jiné i to, že se pod kapotou nejspíš znovu objeví i tradiční motor V8 a manuální převodovka.

Foto: Ford

Ilustrační foto

Článek

Je to už podruhé, co byl v posledních dnech spatřen a zdokumentován testovací prototyp Fordu Mustang GT nové generace, protože americká automobilka už patrně začala s testováním na veřejných komunikacích. V prvním případě se jednalo o fotografie, v tom druhém se dokonce odvážlivci rozhodli natočit poměrně obsáhlé video.

Klip je dlouhý více než tři minuty a nabízí pohled na vůz jak z exteriéru, tak částečně i z kabiny.

Na videu máme také možnost poprvé slyšet zřejmě osmiválcový motor, který burácí pod kapotou. V autě by se měl objevit v tradiční variantě s objemem 5,0 litru, ale ve hře je údajně i vetší V8 6,8 litru.

Za volantem Fordu Mustang Mach 1: Ostřejší kůň

AutoMoto

V tuto chvíli se zdá, že testovací prototyp má manuální převodovku, ale z videa to není zcela jasné. Dá se to ovšem odvodit i od zvuku motoru. Na úplné odhalení si ovšem budeme muset počkat ještě delší čas.

Na trh by se totiž měl model dostat až v roce 2024. O rok dříve Ford plánuje premiéru.

Reklama

Související články

Ford udělal ze starého pick-upu elektromobil

Automobilka Ford představila unikátní koncept, který v sobě spojuje tradici s inovacemi. Jedná se o vůz s názvem Eluminator, který tvoří karoserie pick-upu...

Výběr článků

Načítám