Hlavní obsah

Ostrý elektrický Hyundai na obzoru. Ioniq 5 N se prohání po Nürburgringu

Už za pár dní, v rámci akce „Dny N“, má Hyundai představit několik nových ostrých modelů. Jedním z nich by měla být sportovní verze elektrického ioniqu 5.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hyundai Ioniq 5 (Ilustrační foto)

Článek

„Dny N“ jsou na programu 15. července, jejich součástí má být mimo jiné celosvětová premiéra několika nových modelů od sportovní divize automobilky Hyundai. Spekuluje se o tom, že dojde mimo jiné k odhalení ostré verze již delší dobu zavedeného ioniqu 5.

Hyundai poutá na nový sportovní vůz z divize N. Má siluetu radikálního kupé

AutoMoto

Tento hatchback byl prvním elektromobilem nové řady Ioniq a jak se zdá, Hyundai z něj skutečně vytvoří i první elektromobil ve sportovní verzi N. Maskovaný prototyp se již prohání po slavném německém okruhu Nürburgring. Vůz je samozřejmě plně maskovaný, a tak můžeme designové úpravy ostré verze pouze odhadovat.

Novinka by se podle záběrů z „Ringu“ však neměla příliš lišit od standardní verze. Můžeme očekávat, že Hyundai půjde cestou sportovních doplňků, detailů a například větších kol.

Co se pohonu týče, ioniq 5 N bude s největší pravděpodobností sdílet dvoumotorový systém sesterského modelu Kia EV6. Ten ve verzi GT totiž používá elektromotory s kombinovaným výkonem 577 koňských sil.

Elektrický Hyundai Ioniq 6 odhalen. Zezadu připomíná stará porsche

AutoMoto

U toho zajišťují elektromotory zrychlení z nuly na 100 km/h za úctyhodné 3,5 vteřiny. Možné ale je, že výkon ioniqu 5 N bude ještě vyšší, protože sdílená platforma E-GMP je připravena až na 600 koňských sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám