Hlavní obsah

Novým taxi pro New York bude Nissan NV200

Novinky, Martin Žemlička

Nissan se svojí dodávkou vyhrál tendr na nové vozy taxi pro New York. Od konce roku 2013 tak bude japonská automobilka dodávat jediný oficiální vůz taxislužby pro tuto americkou metropoli, ve které nyní jezdí více než 13 tisíc taxíků.

Článek

Výběr nových taxíků pro New York probíhal od roku 2009, mezi přihlášenými byl kromě vítězného Nissanu také Ford s Transtitem Connect a turecká dodávka Karsan V1. Nyní jezdí po New Yorku šestnáct různých modelů od devíti výrobců (celkem to je 13 tisíc vozů taxislužby). Cílem je, aby jezdily automobily jediného výrobce. Od roku 2013 to bude Nissan NV200, který byl tento týden ohlášen vítězem soutěže.

Nissan NV200 nabídne posuvné dveře a dostatek místa pro čtyři cestující. Sedadla budou snadno omyvatelná, ve výbavě nebudou chybět USB přípojky nebo osvětlení podlahy.

O pohon v Mexiku vyráběného vozu se bude starat dvoulitrový čtyřválec s dosud nezveřejněnými parametry. Nissan tvrdí, že motor bude mít nižší spotřebu paliva (a tedy i emisí) než v případě sériového modelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám