Hlavní obsah

Nový Renault Mégane R.S. dostane menší motor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový nejrychlejší Renault Mégane R.S. bude mít premiéru 26. května. Ano, to se jede Velká cena Monaka F1. V meziprogramu bude představen tenhle model, jehož hlavním znakem je downsizing.

Foto: Renault

Renault Mégane R.S.

Článek

Ale nebojte, auto se nedostane moc hluboko. Pod kapotou totiž bude zážehový čtyřválec o objemu 1,8 l s přeplňováním, který známe už dnes v modelu Alpine A110. [celá zpráva]

Výkon by se měl pohybovat někde kolem 300 koní. Uvidíme, jak se k tomu postavili v marketingu firmy, aby si auta nekonkurovala.

Každopádně očekávejte, že motor bude nově spojen i s dvouspojkovou automatickou převodovkou. Komu málem rupla pumpa, že dopadne auto jako Renault Clio R.S., tak si může dát něco na uklidněnou. Manuál bude v nabídce stále. Zajímavou novinkou bude i aktivní natáčení zadní nápravy, které teď Renault tlačí, kam může.

Podrobnosti se dozvíme jak v Monaku, tak na podzimním představení, protože až bude padat listí ze stromů, má auto přijít oficiálně na výstavní plochy a na začátku roku 2018 pak i na trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám