Hlavní obsah

Nová generace městských aut? Nissan představuje koncept IMk

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan často vytahuje koncepty na autosalonech. Zvlášť ten v Tokiu jich viděl už mnoho. Postupně se dozvídáme, že většina z nich se stává předlohou pro budoucnost značky. Jestli se do reality dostane i koncept městského elektromobilu IMk, je zatím otázkou.

Foto: Nissan

Nissan IMk

Článek

Sice pořád čekáme, kdy Nissan skutečně vytáhne do sériové výroby auta podobná konceptům Xmotion, IMq, IMs apod., ale podle dostupných zpráv už to není daleko. Čeká se jen na novou generaci elektrického pohonu, který by měl být startovací plochou pro celou novou strategii značky.

Foto: Nissan

Nissan IMk

Uvidíme tedy, co bude s konceptem IMk, který je krásným městským autíčkem s koly vytaženými až k úplným krajům. Ovšem při pohledu na karoserii vidíme, že tohle není nic zvláštního. Obyčejné auto, které by se dalo snadno vyrobit. Jednoduché tvary, kompaktní rozměry (3,4 x 1,5 x 1,6 m), vše soustředěno na místo pro cestující. Pod kapotou zatím přesněji nespecifikovaný elektropohon.

Foto: Nissan

Na ty miniaturní rozměry je tu přehršel místa

A uvnitř? Budoucnost. Průhledný dotykový displej, mechanické jsou jen volant, pedály, startovací tlačítko a páčka voliče řazení. Nic jiného. Hladké plochy s příjemným textilním obšitím vypadají tak domácky. Když je elektromotor, není zapotřebí žádný velký středový tunel, a tak je podlaha zcela rovná stejně jako přední lavice.

Ano – lavice. Žádná samostatná sedadla. Proč taky? Tohle je auto do města, nikdo tu nebude sedět hodiny. Navíc, Nissan IMk by měl umět řídit i sám.

Foto: Nissan

Nissan IMk

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám