Hlavní obsah

Nemá smysl nabízet různé varianty pohonu, zní z Audi Sport

Audi Sport chce mít jednoduchou nabídku, i přes vzestup hybridních a elektrických pohonů. Vedení sportovní divize RS v Audi uvedlo, že v budoucnosti nebudou mít zákazníci při koupi nejostřejších modelů se čtyřmi kruhy na přídi možnost výběru motorizace. Automobilka určí pohon, který bude v daném modelu k dispozici.

Foto: Audi

Audi RS Q3 Sportback

Článek

Jednoduchý výběr motorizací pro budoucí modely RS nastínil sám ředitel prodeje a marketingu v Audi Sport Rolf Michl. Vyvrátil tak spekulace, že budou mít zákazníci možnost vybírat motorizace u nejsilnějších Audi, jako je tomu například u Volkswagenu Golf GTI, GTE a GTD.

Prodej aut se plně zotaví z krize nejdříve v roce 2022, míní šéf Audi

AutoMoto

„Jsme známí přesným plánováním portfolia a chceme, aby to bylo pro zákazníka snadné. Budeme mít jedno auto s jedním motorem. Nemá smysl mít různé varianty,” říká pro britský Autocar.

Uvedl rovněž, že Audi předběžně počítá se zapojením hybridních systémů pro vozidla RS. Současnými částečně elektrifikovanými modely jsou RS6 Avant, RS 7 Sportback a SUV RS Q8, kde se pod kapotou nachází mild hybridní soustava využívající 48V soustavu.

Jako další by měla na trh dorazit elektrifikovaná Audi RS4 a také čistě elektrický e-tron GT RS. Oba v roce 2023. Michl uvedl, že Audi pak bude postupně elektrifikovat téměř všechny své modely „krok za krokem“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám