Hlavní obsah

Muž obelstil nezničitelný radar. Zasadil před něj strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tzv. Enforcement Trailer je mobilní radar s neprůstřelným opláštěním, který v případě snahy o poškození zavolá pomoc. V Německu před něj koncem minulého týdne někdo zasadil strom, aby mu zakryl výhled. Byl úspěšný, ale nyní ho hledá policie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Měření rychlosti (Ilustrační foto)

Článek

Kuriózním způsobem zabránil neznámý člověk mobilnímu radaru ve výhledu - zasadil před něj strom. Stalo se to nedaleko německého města Trier a tamní policie o případu informuje na svém twitterovém účtu.

Podle webu Autoforum.cz byl stromek úspěšný - z doby, kdy tam stál, prý policie nemá jediné platné měření. Člověk, který měření takto bojkotoval, je hledán pro podezření z narušování veřejně prospěšné činnosti.

Mobilní radary většinou přímo obsluhuje policista a v takovém případě by jakákoliv snaha o blokování výhledu byla rychle zmařena. Existují ale mobilní radary, které policie může někam přivézt a nechat je být - a tohle je právě jeden z nich.

V České republice nejsou, je-li nám známo, ale např. v Německu, ve Francii a údajně také na Slovensku v činnosti jsou. Je to zařízení, které má kola, světla a značku a můžete ho za autem táhnout jako přívěs. Na správném místě radar kola schová a stojí na zemi. A měření může začít.

Zařízení se jmenuje Enforcement Trailer a bylo vyvinuto v Německu. Je v podstatě nezničitelné, nemáte-li k dispozici tank - ocelové opláštění je neprůstřelné. A v případě snahy o poškození zalarmuje policii, která útočníka přijede zpacifikovat.

V podstatě jediný způsob, jak mu znemožnit práci, je zakrýt mu výhled. I v takovém případě radar na dálku ohlásí problém a policie ho přijede zkontrolovat. Problém odstraní, příp. radar přestěhuje na jiné, vhodnější místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám