Hlavní obsah

Motosalony jsou zpět, ve Veroně se ukázalo 250 firem

Italští motorkáři si užili první motosalon otevřený pro veřejnost od ledna 2020. Na Motor Bike Expo ve Veroně přijely tisíce návštěvníků a svou práci tam ukázalo 250 firem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V italské Veroně se konalo Motor Bike Expo, první veřejný motosalon po lockdownuVideo: AP

 
Článek

Autosalony a motosalony byly jako masové akce při začátku koronavirové pandemie rušeny jako první. Motor Bike Expo ve Veroně na severu Itálie byla v lednu 2020 jednou z posledních takových akcí. Další ročník se kvůli omezením konal až nyní – ve dnech 18.-20. června 2021.

Pro návštěvníky si připravil řadu novinek – kromě limitu účastníků na 22 tisíc denně, což je oproti poslednímu konání, které navštívilo 165 tisíc lidí, mnohem méně, taky měření teploty, roušky a dezinfekci rukou. A parkování motorek zdarma uvnitř výstaviště.

Stovka historických motocyklů je k vidění v Holešovicích. Většina patří jednomu sběrateli

AutoMoto

„Lidé potřebují ven, byli zavření doma velmi dlouho. Svět motorek na komerční úrovni neutrpěl, dokonce se rozrostl, protože na motorce jezdí člověk sám. Je o tom, že mezi vámi a přírodou není žádná bariéra. ...Můžeme se tu bezpečně potkávat, protože velká část je venku, taky víme, že ten virus je méně nakažlivý, když svítí slunce, ale pořád musíme být velmi opatrní,” uvedl Francesco Agnoletto, manažer Motor Bike Expo. Dodal, že od loňského ledna se v té oblasti nekonaly žádné podobné akce.

Ve čtyřech pavilonech veronského výstaviště se ukazovaly spousty motorek, helem, náramků, oblečení a dalšího vybavení. Ukázat svou práci přijelo zhruba 250 firem, a to včetně výrobců sériových motorek i úpravců.

Jak poznáte naschvál od nepozornosti? S motorkářkou o motorkářích

Podcasty a pořady

„V dobrém slova smyslu je to tu méně přeplněné než jiné roky. První rok, kdy jsem přijel, tu bylo tolik lidí, že se nedalo ani pořádně chodit. Nyní jsou širší uličky a mezi stánky je víc prostoru, takže se můžete ve větším klidu na všechno podívat a třeba si všimnete detailů, které byste jinak přehlédli,” nechal se slyšet Luca Bennati, pravidelný návštěvník výstavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám