Hlavní obsah

Harley-Davidson představil svůj první motocykl do terénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno přišli s elektrickým motocyklem, nyní s cestovním endurem - značka Harley-Davidson prostě už není jen synonymem chopperů. Nový model Pan American má 1,3l dvouválec, tempomat ve standardu a nastavitelné, na co si jen vzpomenete.

Harley-Davidson Pan America 1250Video: Harley-Davidson

 
Článek

Legendární americká značka motorek Harley-Davidson, která se proslavila svými choppery, se nedávno blýskla elektrickou motorkou LiveWire. Nyní přidává do své nabídky další pozoruhodnou novinku - cestovní enduro Pan America.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Pan America 1250

Idea se objevila už na veletrhu EICMA v roce 2019, tehdy však šlo o prototyp, až nyní máme před sebou produkční stroj.

V útrobách pracuje vidlicový dvouválec z nové rodiny Revolution Max s variabilním časováním ventilů o objemu 1252 ccm, který dává stroji výkon 152 koní a točivý moment 127 Nm.

Šestistupňová převodovka je vybavená antihoppingovou spojkou a je v jednom celku s motorem. Zajímavostí je hmotnost, která je s plnou 22litrovou nádrží na benzín jen 240 kg, což je slušné číslo.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Pan America 1250

Odpružení má zdvih 190 mm. Za příplatek si může zájemce nechat nastavit jak tuhost zadního odpružení, tak i světlou výšku. A seřizovat jde i sedlo nebo plexisklo.

Stroj má dotykovou obrazovku, dotyková funkce se za jízdy vypíná, displej lze ovšem ovládat i tlačítky na řídítkách. Má několik jízdních režimů pro různé situace, samozřejmostí je ABS nebo kontrola trakce a ve standardní výbavě je i tempomat.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson Pan America 1250

A ceny? Zatím jsou známé jen ty v eurech - 15 815 eur (413 tisíc korun) za základní variantu a 18 168 eur (474 tisíc korun) za lépe vybavený Special. V Evropě by se měl stroj objevit v květnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám