Hlavní obsah

Maskovaný Mercedes třídy C nové generace natočen při testování

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Mercedes nezahálí. Sotva vypustil do světa svůj nejluxusnější koráb, limuzínu třídy S, už pracuje na dalším představení. Na slavném okruhu Nürburgring byl totiž nachytán testovací model chystané třídy C.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nový model třídy C by se měl světu představit v roce 2022 a podle prvních pohledů na něj v univerzálním maskováním se zdá, že ve vzhledu se tradičně inspiruje právě u největší limuzíny třídy S. Největší inovace by ale měly přijít v motorizacích.

Nový Mercedes třídy S se v parkovacím domě obejde bez řidiče

AutoMoto

Podle posledních informací plánuje Mercedes do nového „Céčka“ umístit dieselový hybridní motor, což už potvrdil předseda správní rady Daimler Ola Kaellenius. Ten rovněž uvedl, že bude třída C vlastně zmenšeninou nové třídy S, což pravděpodobně znamená, že mezi modely budou jen malé vizuální rozdíly.

Velkého posunu se dočká i nejsilnější derivát třídy C ve verzi AMG. Místo velkého osmiválce, na který jsme zvyklí v případě modelu 63. Ten má nahradit pouze dvoulitrový benzínový čtyřválec, za to doplněný o elektrifikaci. To sice nezní příliš atraktivně, ale čísla mluví jasně. Novinka by měla mít výkon přes 500 koňských sil oproti současným 476 koním.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám