Hlavní obsah

Lamborghini uvádí závodní Huracán GT3 Evo2. Vychází ze silniční verze STO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Lamborghini představila závodní novinku – speciál Huracán GT3 Evo2. Jedná se o druhou evoluci modelu, kterou lze vybavit i stávající závodní speciály.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán GT3 Evo2

Článek

Novinka je nástupcem GT3 Evo a Lamborghini ji bude dodávat buď jako celý vůz, nebo coby balíček, který vylepší právě zmiňované Evo. Auto se v mnohém inspiruje v silničním Huracánu STO, nabídne pohon zadních kol, a hlavně lehkou karoserii.

Huracán není raritou, Lamborghini již prodalo 20 tisíc kusů

AutoMoto

Auto je totiž z velké části vyrobeno z karbonu, a to včetně podlahy. Řada částí ovšem byla kvůli křehkosti vyztužena vlákny ze zylonu a inženýři také vylepšili ochranný rám kabiny a přidali i kevlar.

Za novinku musíme považovat také aerodynamický balíček, sestávající z masivního zadního křídla či nového difuzoru. Právě tyto prvky pak připomínají silniční STO, z něhož si inženýři vypůjčili také mírně upravený otvor sání motoru.

Lamborghini Huracán může být ještě drsnější, verze STO se inspiruje na okruzích

AutoMoto

V rámci modernizace došlo také na úpravu brzd, systému ABS a kola Lamborghini standardně obulo do pneumatik Pirelli. Pod kapotou zůstal vidlicový desetiválcový motor. První vozy k zákazníkům dorazí v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám