Hlavní obsah

Lamborghini kvůli požáru lodi obnoví výrobu supersportu Aventador

Italská automobilka Lamborghini je nucena znovu obnovit výrobu supersportovního modelu Aventador, jehož produkce už byla ukončena. Konkrétně vyrobí 15 vozidel, o které přišla během požáru a následného potopení kontejnerové lodi Felicity Ace. V rozhovoru pro britská a americká média to potvrdil šéf značky Stephan Winkelmann.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador Ultimae

Článek

Plán, o kterém se hovořilo prakticky ihned po nehodě kontejnerové lodi Felicity Ace, skutečně nastal. Lamborghini je nuceno obnovit výrobu kvůli patnácti aventadorům v edici Ultimae, které skončily na dně Atlantiku. Společně s nimi se potopilo dalších 4000 luxusních vozů z koncernu VW.

Kvůli požáru na lodi zvažuje Lamborghini obnovení výroby aventadoru

AutoMoto

Všechna potopená vozidla mířila do USA, kde na ně nyní jejich budoucí majitelé čekají, jen marně. Lamborghini při nehodě přišlo celkem o 85 vozidel, mimo již zmíněných aventadorů tvořila zbytek oblíbená SUV Urus. Tento model se ovšem stále vyrábí, a tak Lamborghini nebude mít problém ztráty dohnat. Zákazníci si ovšem budou muset počkat.

V souvislosti s restartem výroby modelu Aventador se také hovoří o odložení premiéry jeho dvanáctiválcového nástupce. Není ale jasné, zda k takovému scénáři vůbec dojde.

Loď plná luxusních vozů koncernu Volkswagen se po požáru potopila

AutoMoto

Požár na lodi vypukl ve středu 16. února. Nákladní loď mířila z německého Emdenu do Davisvillu na Rhode Islandu v USA. V době vypuknutí požáru se nacházela poblíž portugalských Azorských ostrovů.

Při havárii lodi Felicity Ace přišly o své vozy také další automobilky. Britské Bentley už oznámilo, že ve dvou etapách znovu vyrobí hned 189 zničených vozidel, které by měly být u majitelů do konce tohoto roku.

Německé Audi pak bude muset poslat do výroby celých 1800 aut. Celková hodnota všech ztracených vozů na palubě přesahovala 400 milionů dolarů, tedy v přepočtu téměř 9 miliard korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám