Hlavní obsah

Lamborghini představuje Sián Roadster, design má odvážný i na poměry značky

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce supersportů prezentuje otevřenou verzi modelu Sián. Zatímco kupé vzniklo v edici 63 kusů, roadsterů vyjede pouhých 19. V den premiéry už jsou všechny zadané.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Sián Roadster

Článek

Varianta se skládací střechou svým designem inspirovaným v historických modelech, jako je Countach, fascinuje možná ještě více než kupé. Detailů na autě je velké množství, a to by k dostatečné pozornosti vystačila jen klínovitá, široce rozkročená karoserie.

Stejně jako uzavřenou verzi pohání Roadster atmosféricky plněný dvanáctiválec o zdvihovém objemu 6,5 litru. V kombinaci s elektromotorem připojeným na 48voltovou soustavu dává systémový výkon 819 koňských sil. Z nuly na 100 km/h se i díky pohonu všech kol dostane za 2,9 sekundy. Akcelerace končí na metě 350 km/h.

Lamborghini Sián je díky elektrifikaci nejsilnější z býků

Autosalon Frankfurt

Každý z devatenácti kusů bude pravděpodobně vypadat jinak, automobilka dala zákazníkům prostor „vyřádit se” v individualizačním programu dosyta. Cenu těchto sběratelských vozů však Italové neprozradili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám